NIEUWE EDITIE ‘INFO JABBEKE’ DIGITAAL BESCHIKBAARDoor het redactieteam van de gemeente Jabbeke werd voor juni 2023 een nieuwe editie van ‘Info Jabbeke’ opgemaakt, deze keer met thema ‘Ondernemen’. Deze zal in de tweede helft van juni in de brievenbus vallen in Jabbeke, Varsenare, Snellegem, Zerkegem en Stalhille. Info Jabbeke – editie juni 2023 – thema ‘Ondernemen' is alvast digitaal te raadplegen via deze link.

Je kunt op de afbeeldingen onderaan het bericht klikken om de diverse artikelen afzonderlijk te bekijken.

Kaft Info Jabbeke - editie juni 2023 Beste Jabbekenaren,

het staat vast dat ondernemers zorgen voor dynamiek en leven in Jabbeke. In elke deelgemeente zijn er lokale handelaars en ondernemers die elke dag hun uiterste best doen om de straten levendig te houden. Op dit moment telt onze gemeente 2918 geregistreerde ondernemers, een cijfer waar we trots op mogen zijn!

Toch zijn er heel wat uitdagingen waar ondernemers dagelijks mee geconfronteerd worden: de beperkte beschikbaarheid van bedrijfsruimtes, druk om duurzaam te ondernemen, mobiliteit in de handelskernen, marktconcurrentie… Ook als gemeente zijn er uitdagingen die moeten aangepakt worden, zoals het stimuleren van de handelsdynamiek in de dorpskernen en het heropleven van de wekelijkse markt. 

Wij willen ondernemers hierin ondersteunen zodat zij met hun onderneming de positieve impact die ze hebben in de gemeente kunnen blijven vergroten. We willen het ondernemerschap stimuleren met een ondernemersgerichte dienstverlening en een ondernemingsvriendelijk beleid.

Jabbeke heeft doorheen de jaren al heel wat labels toegekend gekregen: fairtrade-gemeente, pleegzorggemeente, hartveilige gemeente, bijenvriendelijke gemeente en nog veel meer. Naast deze initiatieven zou de gemeente zich graag verder profileren als ondernemingsvriendelijke gemeente, met een focus op de lokale economie. Samen voor een levendig Jabbeke!
 

Kaft Info Jabbeke editie juni 2023 Inhoudstafel Voorwoord Gemeenteraad Raad voor Lokale Economie Ondernemend Jabbeke Jabbeekse ondernemers in de prijzen Goed aanbesteed Onderneming starten Korte keten? Zeker weten! Mobiliteitsplan Vervoerregio Brugge Groenadoptie in je buurt Digibanken Wijk-werken Eerstelijnspsycholoog Mantelzorg Toerisme in Jabbeke Jabbeke zomert! Jabbeke klaar voor de zomer Jabbeke in beeldNieuws /