Vrije tijd > Toerisme > Toeristische gids

Toeristische gids Jabbeke
Voorwoord burgemeester Daniël Vanhessche
Beste bezoeker,

Wanneer je dit boekje ter hand neemt, dan betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat je op bezoek bent in onze mooie gemeente Jabbeke. Dat verheugt mij, want ik ben trots op onze gemeente! Als ik die troeven dan nog eens allemaal gebundeld zie in deze kwalitatief hoogstaande en kleurrijke toeristische gids, dan doet mij dat oprecht deugd. Mijn woord van dank in het bijzonder aan de werkgroep toerisme, een groep vrijwilligers die is ontstaan uit de raad voor Lokale Economie. Zij werkten opnieuw vele maanden om deze herdruk te gaan verfijnen en verbeteren en te maken tot de handige pocket die het vandaag geworden is.

Ik heet je van harte welkom in onze gemeente en wens je een aangenaam verblijf toe. Laat je leiden langs onze mooie wegen, geniet van wat de plaatselijke middenstand je te bieden heeft en komt tot rust in onze mooie landelijke omgeving. Tot ziens!

Daniël Vanhessche
Burgemeester


Geachte lezer,

In Jabbeke is het goed wonen. Je ziet dat als je rondkijkt, je voelt dat als je buiten komt en zelfs objectieve cijfers treden die stelling bij. Jabbeke is vast en zeker een bezoekje waard. De gemeente ligt mooi in het groen, ligt op een belangrijk knooppunt van autosnelwegen, is makkelijk bereikbaar én ligt centraal tussen Brugge en Oostende. Dit krijgen we zomaar, maar wat hebben we als gemeente te bieden? Vooreerst hebben wij de eer om het Permekemuseum te mogen huisvesten. De naam of sterker nog, het begrip ‘Permeke’, is onze culturele en onze toeristische kapstok. In het museum is sinds een drietal jaar een toeristische post opgesteld. Jabbeke biedt onder meer een Permekefiets- en wandelroute aan en er bestaan, dankzij de plaatselijke middenstand, onder andere Permekekoekjes en -kaas.

Maar Jabbeke is ook: streekproducten, logeren in het groen, de Maskobossen, Romain Maes, de Boerenmolen, het Lauretum, de sport- en cultuurcentra, de kermissen, de plaatselijke horeca, …, om maar enkele van de vele troeven op te sommen die Jabbeke telt en die je straks in deze gids zult terugvinden.

Met de werkgroep hebben we gepoogd om elk toeristisch aspect van de gemeente te belichten. We wensen je alvast veel plezier bij je bezoek. Laat deze gids, die we met veel liefde voor onze gemeente voor jou hebben samengesteld, je leidraad zijn bij dit en ongetwijfeld een volgend bezoek.

Isabelle Louis Schepen voor Toerisme