VLOETHEMVELDHet Vloethemveld is een uniek bos- en natuurgebied van zo’n 350 ha met een rijke geschiedenis. In 1770 begon de bebossing van dit heidegebied. In WO I volgde de ontbossing, door de Duitse bezetting. Tussen de twee oorlogen fungeerde het domein als Belgisch munitiedepot en op het einde van WO II werd hier een krijgsgevangenenkamp voor Duitse en Baltische soldaten geïnstalleerd. Vandaag primeert in Vloethemveld vooral rust.

Het gebied is erg gevarieerd, met bos, heide, schrale graslanden en voedselarm water. Het voormalige munitiedepot is niet vrij toegankelijk, maar het omliggende bos vormt het ideale decor voor een zondagse uitstap. Zo neemt de bewegwijzerde Muzewandeling (groen), die start aan het dorpsplein van Snellegem, je mee op een heuse natuurtocht. Kinderen kunnen zich volop uitleven in dit gebied. Lees er alles over in de rubriek Kidsproof!

Het Kamp Vloethemveld bezoek je onder begeleiding van een gids, te boeken via www.vloethemveldvzw.be. Beklijvende rondleidingen zijn het hele jaar door mogelijk.

Dit is een heerlijk wandel- of loopgebied. Opties bij de vleet! De wandellussen variëren van 1,8 tot 10 km en er zijn ook drie natuurlopen, van 1,8, 4,2 of 7 km. De waterhut in Zedelgem en de heidetoren in Jabbeke serveren een weids zicht op de grote vijver en laten je bijzondere vogelsoorten ontdekken.

Maandelijks organiseert de vzw Vloethemveld gidsbeurten waar je individueel kan aan deelnemen. Hierover kan u alle info terugvinden op www.vloethemveld.be. Volg de evolutie van dit domein ook via Facebook.