Vrije tijd > Cultuur > Ginter

CULTURELE SAMENWERKING MET GINTERSinds januari 2020 maakt Jabbeke deel uit van Ginter, een culturele intergemeentelijke samenwerking van 8 gemeenten (Zedelgem, Torhout, Kortemark, Koekelare, Ichtegem, Oudenburg en Gistel).

Deze samenwerking focust zich op regionale cultuurcommunicatie, spreiding van het cultuuraanbod, immaterieel erfgoed en bibliotheekwerking. Met accenten op samenwerking voor Erfgoeddag en Open Monumentendag. Daarnaast is een doelstelling het afstemmen van het cultuuraanbod binnen de regio en het beter toegankelijk maken voor alle inwoners.

 GINTERGAZET 

Een aantal keer per jaar verschijnt de GinterGazet die alle culturele activiteiten van onze regio bundelt én daarenboven leuke en interessante artikels bevat. Op deze Gintergazet kan je een gratis abonnement nemen (gedrukte versie in je brievenbus), via www.ginter.be, of je kan ze ophalen in gemeentehuis Jabbeke, Varsenare of bibliotheek Jabbeke. Een digitale Gintergazet kan je hier lezen. Wil je liever een digitale nieuwsbrief? Abonneer je dan op de maandelijkse nieuwsbrief of volg de Ginter Facebookpagina. Op regelmatige tijdstippen worden ook themafolders (bijvoorbeeld rond erfgoed) of folders voor bepaalde doelgroepen (bijvoorbeeld voor families) uitgebracht. Deze zullen ter beschikking liggen op dezelfde locaties als het Gintergazet.

 LINKS