Leven > Kindzorg > Huis van het kind

HUIS VAN HET KINDHuis van het Kind Jabbeke is reeds een tijdje bezig. Opvallend is dat er weinig mensen Huis van het Kind lijken te kennen. Huis van het Kind is een samenwerkingsverband met diverse partners die in de 'kinderwereld' thuishoren, waar je terecht kunt voor:

  • Informatie om bijvoorbeeld op weg te kunnen met de vragen die je hebt betreffende de kinderen of je gezin.
  • Huis van het Kind organiseert af en toe workshops of activiteiten voor jonge ouders. Zo gingen we met een groep kinderen naar het bakkerijmuseum in Veurne om brood te bakken. Jonge mama’s konden een workshop volgen voor het bereiden van groentepapjes met vergeten groenten en daar was er al direct een soort van verbondenheid tussen de jonge mama’s, samenbrengen van jonge ouders.
  • Soms is kinderen opvoeden allemaal niet zo eenvoudig, dan kan je verhaal doen al opluchting brengen en kan je met tips en advies een andere kijk krijgen op de situatie.
  • Vragen betreffende kinderen tot 12jaar waar je niet echt goed weet waar je het kan vragen. Huis van het Kind kan doorverwijzen, samen zoeken waar je een oplossing vindt voor je vraag.

Aan deze pagina wordt momenteel gewerkt.