Leven > Veiligheid > Hulpverleningszone 1

BRANDWEER/HULPVERLENINGSZONE1In Vlaanderen staan er 20 zones (34 zones in heel België) in voor de hulpverlening aan de bevolking. Je vindt de verschillende Vlaamse hulpverleningszones op de website terug.

De verschillende brandweerzones werken onderling nauw samen voor de hulpverlening. Op deze manier beschikt de brandweer bij grote incidenten en rampen snel over voldoende mensen, middelen en kennis. Hulpverleningszone Zone 1 verenigt 17 gemeenten, 9 brandweerposten en 2 voorposten. Het grondgebied Zone 1 gaat van Middelkerke naar Knokke-Heist tot Torhout. Vanuit de 9 brandweerposten en de 2 voorposten zorgen brandweerlieden en ambulanciers voor de preventie, de bescherming en hulp bij noodgevallen. De verschillende posten werken als 1 netwerk samen.

De 17 gemeentes die door Zone 1 beschermd worden zijn: Blankenberge, Beernem, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostkamp, Oostende, Oudenburg, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke. De posten binnen Zone 1 zijn: Blankenberge, Brugge, De Haan-Wenduine, Gistel, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostende, Oostkamp en Torhout. De voorposten bevinden zich in Brugge en in Ruddervoorde.

 MEER INFORMATIE