TOEGANKELIJKHEIDSLABEL VOOR TOEGANKELIJK LOGIES
Inhoud


Een vakantieverblijf dat toegankelijk is voor mensen met een beperkte mobiliteit, kan een toegankelijkheidslabel krijgen. Er zijn 3 niveaus van het label: een label A+, een A-label en een informatief label.
  • Het label A+ betekent dat beperkt mobiele mensen er comfortabel en zelfstandig kunnen verblijven.
  • Het A-label betekent dat het verblijf toegankelijk is voor beperkt mobiele mensen, maar dat er mogelijk een extra inspanning of een helper nodig is.
  • Het informatieve label betekent dat het verblijf nog één of meer knelpunten heeft, waardoor sommige gasten er moeilijk of niet kunnen logeren. Dat probleem rijst vooral voor rolstoelgebruikers.
Hotels, vakantiecentra, jeugdverblijven, vakantiewoningen, campings en gastenkamers met een label A+ of A krijgen een plaats in de brochures 'Toegankelijke vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel'.

Voorwaarden


Na een grondige controle ter plaatse beslist een commissie van vertegenwoordigers uit de beweging van mensen met een handicap en de toeristische sector welk soort label een verblijf krijgt. Ook van toepassing voor Brusselse verblijven, op voorwaarde dat het logies een exploitatievergunning heeft bij het Departement Buitenlandse Zaken van de Vlaamse overheid.

Procedure


Alle vergunde en erkende aanbieders van een vakantieverblijf krijgen een brief om deel te nemen aan een controle. Neem contact op met het Infopunt Toegankelijk Reizen als u interesse hebt om het toegankelijkheidslabel te krijgen.

Wat Meebrengen


bedrag

Bedrag


uitzonderingen
regelgeving

Links


Erkenning van een toegankelijk logies

BevoegdeOverheidsdiensten


Vlaamse overheid

AfleverendeDiensten


Infopunt Toegankelijk Reizen

Geografische Toepassingsgebieden


Vlaamse Gewest

Verwante producten


Logiessubsidie