GRATIS PROBEERABONNEMENT LEERLINGEN EERSTE MIDDELBAARAl meer dan 30 jaar beweegt De Lijn door Vlaanderen en daarom geven ze ook weer dit jaar leerlingen die de overstap maken naar het middelbaar onderwijs een gratis probeerabonnement. Deze is de hele maand september geldig en zo krijgt de schoolgaande jeugd de kans om op een duurzame manier kennis te maken met het openbaar vervoer. 

 EEN PROBEERABONNEMENT AANVRAGEN IS EENVOUDIG 
De Lijn bezorgt de scholen in de gemeente alle nodige informatie over het aanvragen van een gratis probeerabonnement. Aan de lokale onderwijsinstellingen wordt gevraagd om de informatie door te sturen naar de ouders van de leerlingen uit het zesde leerjaar. Als ouders zich vóór 13 augustus 2024 registreren op delijn.be/probeeractie, ontvangen ze het probeerabonnement per post in augustus. Op dat platform kunnen ze bovendien terecht met al hun vragen.

 DUURZAAM OP STAP MET DE LIJN  
Met de probeeractie laten ze de jeugd kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, het jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, verloopt veilig en is een waardevolle bijdrage aan een beter klimaat. Kortom: redenen genoeg om te kiezen voor het openbaar vervoer.


 VRAGEN?  
Ouders kunnen online terecht op delijn.be/probeeractie of het nummer 070/220 200 (0,30 euro/min) bellen.

 Nieuws /