NIEUWE GEMEENTELIJKE FACEBOOKPAGINA WEGENS HACKINGUpdate: We brengen u dit nieuwsbericht nog even onder de aandacht. Er worden momenteel externe berichten op de oorspronkelijke facebookpagina Gemeente Jabbeke gepost. Dit is een gevolg van de hacking. Er werd bij Facebook aangedrongen om hierin dringend stappen te ondernemen. Dank voor uw begrip.

Bezoek ons alvast op onze nieuwe officiële Facebookpagina.

Lokaal bestuur Jabbeke is slachtoffer geworden van een hacker. Deze onbekende persoon heeft de gemeentelijke facebookpagina overgenomen via het account van een gemeentelijke medewerker. Hij heeft alle rechten over de pagina verwijderd waardoor de gemeentelijke beheerders niet meer kunnen inloggen. De gemeente kan dus momenteel geen berichten meer plaatsen. Ook de pagina over het Middeleeuws Festival is overgenomen door de onbekende gebruiker.

Het lokaal bestuur nam intussen verschillende stappen om de pagina’s terug over te nemen. Ook de gemeentelijke ICT-dienst is hierbij ingeschakeld. De genomen acties brachten momenteel geen resultaat op. Het contacteren van Meta (het bedrijf achter Facebook) bracht ook nog geen antwoorden op. Intussen werd er ook formeel klacht ingediend bij de politie, die dit verder zal onderzoeken.

Intern bekijken we wat we kunnen ondernemen om dit in de toekomst te voorkomen.

 NIEUWE FACEBOOKPAGINA  

De pagina van het Middeleeuws Festival werd intussen omgedoopt naar een sneakerbedrijf en zal dus niet meer gebruikt worden. Hiervoor is al een nieuwe pagina aangemaakt via ‘Middeleeuws Festival Snellegem 2024’.

Gezien onze facebookpagina een belangrijk communicatiekanaal is naar de inwoners, starten we ook een nieuwe gemeentelijke pagina op. Het bestuur doet een oproep aan alle inwoners en geïnteresseerden om deze nieuwe pagina te volgen.

Je vindt de nieuwe facebookpagina terug via ‘Lokaal bestuur Jabbeke’.Nieuws /