REGISTREER EN IDENTIFICEER JE FIETS MET EEN STICKERMybike.be is het fietsregistratieplatform van de federale overheid en de 3 gewesten. Via dit platform kan je je fiets registreren en identificeren met behulp van een sticker. Zo verklein je het risico op diefstal en heling en kan je je fiets sneller terugvinden als die gestolen is. Het platform is gratis en kan door iedereen gebruikt worden: fysieke personen die in België wonen en rechtspersonen die in België gevestigd zijn. Het platform werkt zowel voor nieuwe als tweedehandsfietsen.

Hoe werkt het?

Registreer je fiets door je gratis in te schrijven op het fietsregistratieplatform. Identificeer je fiets met behulp van de sticker die je na registratie per post zal ontvangen of die je van je gemeente gekregen hebt.

De sticker

De sticker is de gemakkelijkste manier om je fiets te identificeren. In combinatie met een goed fietsslot verklein je bovendien het risico op diefstal en heling van je fiets. Op de sticker staat een uniek identificatienummer en een QR-code. Daarmee kan iedereen gemakkelijk in real time nagaan of een fiets als gestolen is opgegeven. Dat kan zowel door de QR-code op de sticker te scannen als door het unieke identificatienummer in te voeren op deze website. Indien je fiets gestolen is, kan de persoon je anoniem contacteren en je helpen om hem terug te vinden.

Hoe bescherm ik mijn fiets tegen diefstal?

We nemen steeds vaker de fiets. Helaas gebeuren er ook nog steeds te veel fietsdiefstallen. Enkele tips om je beter te beschermen tegen fietsdiefstal. Op Mybike.be kan je je fiets registreren. Je persoonsgegevens worden zo verbonden met je fiets. Je fiets krijgt een uniek identificatienummer en je kan zelf specificaties, foto’s en aankoopbewijzen toevoegen. Bij diefstal, kan je op mybike de fiets als gestolen aangeven, een identificatiefiche aanmaken en hiermee een aangifte doen bij de politie. Wanneer je je fiets doorverkoopt kan je ook het eigenaarschap via dit systeem veranderen. Wanneer je fiets teruggevonden wordt, kunnen onze partners in de strijd tegen fietsdiefstal jou contacteren.

Naast de registratie van je fiets op het platform, is het belangrijk om de sticker op je fiets te kleven om hem te identificeren. De sticker is de gemakkelijkste manier voor de politie om je fiets te identificeren. In combinatie met een goed fietsslot verklein je bovendien het risico op diefstal en heling.Nieuws /