MELD NESTEN VAN DE AZIATISCHE HOORNAARMeld nesten van Aziatische hoornaar op www.vespawatch.be. Nadat je melding werd bevestigd volgt daarna de verdelging op kosten van het Lokaal Bestuur Jabbeke. Hoor je het in Keulen donderen als we het hebben over de Aziatische hoornaar? In enkele minuten lees je er alles over op www.west-vlaanderen.be/aziatischehoornaar.

  • Vermoed je een nest van Aziatische hoornaar bij jou in de buurt? Meld een nest altijd op www.vespawatch.be.. 
  • Achter de button ‘Meld een nest’ word je om een aantal gegevens gevraagd (ook foto’s).
  • Je melding wordt gecontroleerd. Is het wel Aziatische hoornaar? Dat kan enkele dagen duren.
  • Blijkt het effectief om Aziatische hoornaar te gaan, dan wordt automatisch de verdelging van dat nest bevolen door een erkend verdelger. Jij hoeft niets meer te doen! De verdelger contacteert je op basis van de gegevens die je achterliet via je melding. 
  • Opgepast! Tussen jouw melding en de bestrijding kan twee weken tijd zitten! Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. De Aziatische hoornaar is immers een niet agressieve soort richting mensen (tenzij zijn nest verstoord wordt).
  • Ervaar je een nest echter als een acuut gevaar, dan staat het je vrij om zélf de mogelijk snellere verdelging te organiseren via de brandweer (opgepast, die levert niet noodzakelijk deze service) of een verdelger die je zelf aanstelt. Dit doe je dan wel op eigen kosten. Een lijst van erkende verdelgers in Vlaanderen vind je op www.west-vlaanderen.be/aziatischehoornaar.
  • Ook als je de nestverdelging zélf aanpakt is de melding ervan op vespawatch.be nog nuttig (ifv het behouden van het overzicht op de vespreiding van het insect). Geef bij je melding duidelijk aan : ‘verdelgd op eigen initiatief’. Zo vermijden we het nodeloos mobiliseren van onze verdelger.Nieuws /