UPDATE CENTRAAL INSCHRIJVINGSREGISTER SOCIALE WOONGELEGENHEIDUpdate: Heb je je inschrijving als kandidaat-huurder al gevalideerd in het Centraal Inschrijvingsregister (CIR)? Neen? Dan ontvang je vanaf 13 mei 2024 een herinneringsbrief van woonmaatschappij Vivendo om dit ten laatste voor 31 mei 2024 in orde te brengen.

Bevestig jouw dossier zo snel mogelijk in het CIR want anders moet Vivendo jouw kandidatuur voor een sociale woning definitief schrappen. Meer info op www.vivendo.be/ik-wil-huren.


Vanaf maandag 18 maart 2024 startte het Centraal Inschrijvingsregister (CIR). Dit digitaal platform verzamelt alle gegevens van kandidaten in Vlaanderen die een sociale woongelegenheid willen huren.In het CIR kunt u als kandidaat-huurder vanaf 18 maart nog enkel online inschrijven als u een sociale woning wilt huren in Vlaanderen.

U start uw dossier zelf op, digitaal en veilig. Dit kan via www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Ook voor meer informatie en alle voorwaarden kunt op deze website terecht of op de website van Vivendo http://www.vivendo.be/ik-wil-huren. Vervolgens wordt er gecheckt of de kandidaat aan alle voorwaarden voldoet. Als dat in orde is en alle informatie gekend is, bent u officieel ingeschreven als kandidaat-huurder;

Vanaf het moment dat u ingeschreven bent, kunt u zelf uw persoonlijke gegevens aanpassen en uw plaats op de wachtlijst zien.

Bent u al ingeschreven voor een sociale woning? Dan kunt u vanaf 18 maart uw kandidatendossier online bekijken en aanpassen. Staat u al op een wachtlijst staat voor een sociale woonst, dan moet u uw inschrijving vanaf 18 maart via het nieuwe Centraal Inschrijvingsregister bevestigen. U moet dus bevestigen dat u wilt blijven staan op de wachtlijst voor een sociale woning. In de loop van de maand april zult u hiervoor een brief van Vivendo ontvangen (de actualisatiebrief).

Inloggen in het Centraal Inschrijvingsregister (CIR) gebeurt via Itsme of via een PC met gebruikt van je identiteitskaart en een kaartlezer. Indien je nog geen Itsme hebt, kunt u voor de installatie steeds terecht bij onze digipunten. Indien je wenst in te loggen via de computer, dan heb je je pincode nodig. Kent u deze niet meer of werd uw kaart geblokkeerd, vraag dan snel een nieuwe pincode aan bij de gemeente, dienst burgerzaken.Nieuws /