32637 - PUBLICATIEDATUM 20/03/2024 - GEMEENTERAAD 18 MAART 2024 – GEMEENTELIJKE REGLEMENTEN - ALGEMEEN REGLEMENT KLEURWEDSTRIJDEN



CONTEXT:
De dienst Vrije Tijd organiseert op regelmatige basis acties en evenementen voor kinderen en jongeren. Een veel terugkerende wedstrijd die hier aan gekoppeld wordt is een kleurwedstrijd. Zo werd dit reeds georganiseerd voor de ezelkeuring en binnenkort ook voor het Middeleeuws Festival.

In dit kader legt de dienst een algemeen reglement voor om deze kleurwedstrijden te reguleren. De variabele gegevens kunnen aangepast worden naar het specifieke evenement/actie en worden bepaald door het college van burgemeester en schepenen.

Er wordt goedkeuring gevraagd aan de gemeenteraad van voorgelegd reglement.

BESLUIT:

Enig artikel:
De gemeenteraad verleent goedkeuring aan het volgende reglement met betrekking tot de organisatie van gemeentelijke kleurwedstrijden.

ALGEMEEN REGLEMENT KLEURWEDSTRIJDEN:

Algemene bepalingen

Artikel 1
Dit wedstrijdreglement legt de algemene deelnemingsvoorwaarden vast die van toepassing zijn op de kleurwedstrijd, georganiseerd door Gemeente Jabbeke (hierna vernoemd als de “organisator”). Door deelname aan deze wedstrijd aanvaardt elke deelnemer dit wedstrijdreglement en elke mogelijke wedstrijdbeslissing van de organisator en dit zonder verhaal.

Deelname aan de wedstrijd

Artikel 2
De wedstrijd start op (startdatum) en eindigt op (einddatum). Deze wedstrijd is enkel toegankelijk voor natuurlijke personen.

Artikel 3
Deelnemers kunnen een kleurplaat bekomen op één van volgende manieren:
- (indieningsmethode 1)
- (indieningsmethode 2)
- …

Om deel te nemen zorgt de deelnemer ervoor dat op de kleurplaat zijn/haar persoonlijke gegevens staan ingevuld op de voorziene plaats. De kleurplaat kan ingediend worden in (locatie indiening).

Artikel 4
Laattijdige deelnames (na het vermelde datum/tijdstip vermeld in artikel 2) worden niet meer in aanmerking genomen, wat ook de reden van vertraging is.

Bepaling van de winnaars

Artikel 5
Er zijn (aantal) prijspakketten te winnen, bestaande uit (inhoud prijzenpakket).

Een jury bestaande uit (identificatie juryleden) zal de (aantal) winnaars selecteren op (datum selectie) na het uiterste indieningsmoment.

De tekeningen worden geselecteerd zonder voorkennis op basis van esthetiek en rekening houdende met de verschillende leeftijdscategorieën waarin de deelnemers zich kunnen situeren.

  Overhandiging van de prijs

Artikel 6
(wijze van overhandiging prijzen)

Slotbepalingen

Artikel 7
De organisator garandeert dat de door de deelnemers verstrekte gegevens op een eerlijke en rechtmatige manier verzameld en verwerkt zullen worden, conform de Privacywet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van de persoonsgegevens.

Door het invoeren van hun persoonsgegevens verklaren de deelnemers dat de over zichzelf verstrekte gegevens waarheidsgetrouw, juist, volledig en up-to-date zijn. De deelnemers erkennen en aanvaarden dat hun persoonsgegevens verzameld en verwerkt zullen worden voor de opvolging in het kader van de kleurwedstrijd. Iedere deelnemer heeft het recht om, in overeenstemming met de Privacywet, kennis te nemen van zijn/haar persoonsgegevens. Iedere deelnemer heeft het recht om kosteloos verbetering of verwijdering te vragen van alle gegevens die hem/haar betreffen en die, in het kader van de bedoelde verwerking, onvolledig zijn of niet ter zake doen. Iedere deelnemer kan deze rechten uitoefenen door zijn/haar vraag hiertoe te sturen naar gemeentehuis@jabbeke.be met een duidelijke verwijzing naar de kleurwedstrijd. Elke bijkomende inlichting kan verstrekt worden door de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer.

Artikel 8
De organisator oefent controle uit op het correcte verloop van de wedstrijd en hebben definitieve bevoegdheid in alle gevallen van betwisting. Ondanks alle voorzorgen die de organisator aan de dag legt bij de organisatie van de wedstrijd, valt niet uit te sluiten dat informatie onvolledig, incorrect of onvoldoende is (bv. Drukfout, fout in afbeelding, …). Dergelijke fouten kan de organisator niet worden tegengeworpen.