DOE MEE AAN HET PROJECT 'VAN FRUITHOFKE TOT VOEDSELBOS'Van Fruithofke tot Voedselbos: de win-winsituatie om je eigen tuin, maar ook je omgeving leerzamer, leuker, socialer en smakelijker te maken. Hoe kunnen we dit realiseren? Samen met jou als ambassadeur!

Door ambassadeur te worden, engageer je je om buren en mede-tuineigenaars te overtuigen om actie te nemen en samen een ‘fruithofke’ aan te planten. Hierdoor willen we van Vlaanderen een lappendeken van eetbare tuinen maken.

 AMBASSADEUR WORDEN? 

De Boomgaardenstichting en de Nationale Loterij bieden 300 startpakketjes gratis aan aan evenveel ambassadeurs. Zo kan je de biodiversiteit en bodemkwaliteit van je tuin, en liever nog, je buurt verbeteren. Bovendien kunnen jij en je buurt genieten van lekkers uit eigen tuin en burentuinen. Je kan deelnemen aan dit project van over heel Vlaanderen.

Het pakket bevat 2 fruitbomen en 6 besdragende struiken, samen met een brochure waarin de doelstellingen en de werkwijze worden uitgelegd.

 WAT WORDT ER VAN JOU VERWACHT? 

Van zodra je gekozen wordt als ambassadeur, krijg je een startpakket voor je tuin. Na aanplanting maak je mee de buurt warm voor eigen fruit. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bakjes fruit, confituur, fruitgebak, etc. aan je naaste buren te bezorgen, zodat ze de veelzijdigheid van eigen fruit kunnen ontdekken.

Interesse? Neem contact op via 012/39 11 88 of info@boomgaardenstichting.be.Nieuws /