EZELKEURING VRIJDETIJDSCENTRUM JABBEKE OP 7 OKTOBEROp zaterdag 7 oktober 2023 organiseert Gemeente Jabbeke in samenwerking met De Belgische Ezel Vrienden vzw een ezelkeuring. Dit zal doorgaan aan het Vrijetijdscentrum Jabbeke (Vlamingveld 40) vanaf 10u tot 16u.

 WAT IS EEN EZELKEURING? 

Ezels worden voor een keuring ingeschreven op basis van ras, leeftijd en schofthoogte. Elke groep wordt beoordeeld een vakkundige jury, en soms ook een dierenarts.

Vaak gebeurt er een eerste controle door een dierenarts op erfelijke gebreken en gezondheid. Daarna gaan ze door naar de algemene keuring. Hier beoordeelt een jury de gang, uiterlijk en karakter van de ezel. Bij keuringen worden vaak ook DNA-monsters genomen zodat er controle is op verantwoorde fokkerij.

 WAT ZAL ER TE BELEVEN ZIJN? 

Tijdens de ezelkeuring zullen er ook heel wat randactiviteiten doorgaan:

  • Hoevemarkt met lokale handelaars
  • Springkastelen
  • Ezelwandelingen
  • Speelzone met strobalen
  • Tentoonstelling en prijsuitreiking van de kleurwedstrijd
 

 KLEURWEDSTRIJD VOOR KINDEREN 

In aanloop van de ezelkeuring, organiseert de gemeente een kleurwedstrijd. Kinderen t.e.m. 14 jaar kunnen één van onderstaande kleurplaten kiezen. Deze mogen ze dan creatief inkleuren: met kleurpotloden, schilderen, stiften, stempelen, het kan allemaal!

Tijdens de ezelkeuring op 7 oktober zullen de kunstwerkjes te bewonderen zijn in onze kunstgalerij aan het Vrijetijdscentrum! Om 11u00 vindt de prijsuitreiking plaats aan de galerij, en kunnen er leuke prijzen gewonnen worden voor de mooiste tekeningen! Indienen kan tot en met vrijdag 29 september aan het onthaal van Gemeentehuis Jabbeke.

  1. Download hieronder jouw tekening of haal eentje op aan het onthaal in Gemeentehuis Jabbeke.
  2. Kleur de tekening creatief in.
  3. Dien hem in op het Gemeentehuis Jabbeke (Dorpsstraat 3).
  4. Kom naar de prijsuitreiking op 7 oktober om 11u00 aan het Vrijetijdscentrum.Nieuws /