NIEUWE GROENE HALTEWANDELING VERKENT VLOETHEMVELDIn het kader van de Week van de Mobiliteit, werd op 18 september een nieuwe Groene Haltewandeling naar en door Vloethemveld feestelijk geopend. Groene Haltewandelingen zijn wandelingen die starten en eindigen aan een station, bus- of tramhalte.

Startpunten van deze wandeling zijn het station van Zedelgem of de bushalte Zedelgem Dorp. Vanaf het station wandel je via de Vloethemveldzate enkele kilometers op de voormalige spoorwegbedding die het station van Zedelgem verbond met het toenmalige munitiedepot, krijgsgevangenenkamp en militair domein.  Via deze trage weg wandel je loodrecht het huidig natuurgebied binnen. Ook vanaf het centrum van Zedelgem gebruik je een stukje dit pad.

Na een fikse toch doorheen jonge en oudere stukken van Vloethemveld, langs de Waterhut, de Heidetoren en diverse getuigen van de lange geschiedenis van het gebied, ga je richting Snellegem Dorp, om te eindigen aan het Permekemuseum in Jabbeke, dat vanaf 2024 terug haar deuren opent na een lange restauratie.

Je kan kiezen tussen 12,14 of 19 km.

Brochures zijn gratis te verkrijgen in de gemeentehuizen van Jabbeke en Zedelgem en onthaalgebouw Vloethemveld, Vloethemveld 10a, Zedelgem. De route kan ook gedownload worden op www.groenehalte.be

Voor meer informatie over Groene Halte: www.groenehalte.be - tel. 09 223 86 12.Nieuws /