DAG VAN DE JEUGD 12 AUGUSTUS 2023 - BRIEVENBUSACTIEZaterdag 12 augustus staat in teken van onze jeugd! In 1999 hebben de Verenigde Naties deze datum uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van de Jeugd’. Deze dag staat volledig in het teken van jongeren van 15 tot 24 jaar en wat zij betekenen voor de wereld.

Het thema van dit jaar staat in het teken van de betrokkenheid van jongeren op lokaal, (inter)nationaal en mondiaal niveau. Om ze te inspireren tot het nadenken over een betere toekomst.

 BRIEVENBUSACTIE ‘DAG VAN DE JEUGD’ 

Ook in onze eigen gemeente willen we onze lokale jongeren betrekken. Daarom zullen er op vrijdag 11 augustus twee strandstoelen en een brievenbus staan aan het gemeentehuis in Jabbeke. Jongeren kunnen hier dan terecht om hun mening en ideeën te delen over het jeugdbeleid in eigen gemeente.

Kan jij op deze dag niet langskomen aan onze brievenbus? Dan kan je de vragenlijst ook online invullen! Surf naar www.jabbeke.be/link/dagvandejeugd en vul onze korte vragenlijst in. Iedere deelnemer krijgt ook nog een kleine bedanking opgestuurd.

 

 WIL JE GRAAG MEE DENKEN OVER HET JEUGDAANBOD IN JABBEKE? 

 AANSTEKERS 

Aanstekers biedt jongeren een gratis platform om ideeën en dromen over hun gemeente te delen. Iedereen kan ideeën posten of bestaande ideeën aansteken. Reageer onder een idee, of deel het op sociale media. Ook jij kan een Aansteker worden!

  1. Surf naar www.aanstekers.org/jabbeke
  2. Bekijk de ideeën in onze gemeente
  3. Gebruik de schakelaar om een idee aan te steken of post zelf een uniek idee!

 JEUGDRAAD JABBEKE 

De jeugdraad adviseert het jeugdwerk van de gemeente. In de jeugdraad help jij mee adviezen uitbrengen over subsidies, jeugdwerkinfrastructuur, fuifbeleid, groene speelruimte, ontmoetingsplaatsen… aan het bestuur. Daarnaast zijn er ook eigen projecten van de jeugdraad.

Wil jij graag het jeugdbeleid mee vorm geven? Stuur dan jouw kandidatuur via jeugd@jabbeke.be!

 CONTACTEER DE JEUGDDIENST 

Wil je graag rechtstreeks jouw ideeën met ons delen? Dat kan!

Neem contact op met de jeugddienst via…Nieuws /