PROEFOPSTELLING TRACTORSLUIS LEGEWEG VARSENAREDe Legeweg wordt gekenmerkt door heel wat sluipverkeer die lokaal voor overlast zorgt. Gemeente Jabbeke wenst dit aan te pakken. In een eerste fase wordt dit geprobeerd door middel van een proefopstelling met tractorsluis. Een tractorsluis is een verhoging in het midden van het wegdek waar personenwagens niet kunnen overrijden. Tractors kunnen er wel overrijden. Fietsers en dergelijke kunnen er ook steeds langs. Een personenwagen zal dus moeten omrijden. Het doel van de proefopstelling is bijgevolg het verhinderen van doorgaand (sluip)verkeer. Zo zal er enkel nog plaatselijk verkeer van personenwagens mogelijk zijn. Met andere woorden meer rust en veiliger fietsverkeer. Voor fietsers en voetgangers wijzigt er niets.

De locatie van de voorgestelde tractorsluis bevindt zich in de Legeweg ter hoogte van het kruispunt met de Manlaan. Daarnaast komt er ook een weg versmalling in de Hof van Straetendreef.

De proefopstelling wordt gerealiseerd in de week van 24 april. Het is de intentie om de proefopstelling gedurende drie maanden te organiseren met als doel de verlaging van de verkeersintensiteit en de snelheid in de Legeweg, alsook het (sluip)verkeer op de hoofdas (Gistelsteenweg) te krijgen. Na deze proefopstelling volgt een evaluatie, waarna beslist zal worden om de opstelling al dan niet definitief in te voeren.

Indien u dit wenst, kunt u steeds uw reactie of standpunt meedelen ten aanzien van de proefopstelling en dit bij voorkeur via e-mail aan gemeentehuis@jabbeke.be, maar evengoed schriftelijk aan het gemeentebestuur Jabbeke, Dorpsstraat 3 te 8490 Jabbeke.Nieuws /