HERAANLEG SPANJAARDSTRAAT STALHILLE - VOORONTWERPIn de gemeenteraad van 16 april 2021 werd een principiƫle goedkeuring gegeven voor de heraanleg van de Spanjaardstraat, tussen de Cathilleweg en de Nachtegaalstraat.

Voor de uitvoering van deze opdracht werd studiebureau Lobelle aangesteld. Zij ontworpen intussen enkele voorstellen voor de herinrichting, met een plan voor de parkeerbalans. Om in dit dossier tot een definitief ontwerp te komen, werd ook met de buurtbewoners in overleg gegaan. Deze ontwerpen werden op 28 maart 2023 toegelicht aan de buurtbewoners op een infomarkt. Tijdens dit bewonersoverleg kon iedereen vragen stellen en opmerkingen doorgeven.

Het voorontwerp voor de Spanjaardstraat bestaat uit een naadloze overgang tussen de Cathilleweg en de Nachtegaalstraat met een deel gemengde zone (geen afgescheiden wegdeel per gebruiker) en een deel met een centrale rijweg. Daarenboven wordt in het voorstel groeninkleding en ingerichte parkeervakken in esthetische betongrastegels voorzien. Verder worden in de gemengde zone groenvakken voorzien door middel van plantbakken in cortenstaal van verschillende hoogtes met boomaanplanten. Tot slot wordt ook in het eerste deel van de Spanjaardstraat de riolering vernieuwd met een gescheiden rioleringsstelsel.

Het bestuur wenst alle opmerkingen en vragen van buurtbewoners mee te nemen om zo tot een definitief ontwerp te komen voor de heraanleg van dit deel van de Spanjaardstraat.

De voorlopige ontwerpplannen zijn te vinden via volgende link: voorontwerp Spanjaardstraat.Nieuws /