OFFICIËLE OPENING VAN BIKE TRAIL EN PUMPTRACK IN JABBEKEDe technische bike-trail aan de sportvelden in Jabbeke is intussen al welbekend onder de Jabbeekse avonturensporters. Door de coronacrisis is er nog geen gelegenheid geweest om deze officieel te openen. Daar is op maandag 27 juni verandering in gekomen met een openingsmoment aan het parcour. Dit project werd in 2020 volledig gerealiseerd in samenwerking met Sport Vlaanderen, Westtoer en de lokale mountainbikers en BMX’ers.

De bike-trail met de befaamde berg werd reeds in 2019 aangelegd achter de sportvelden van het Bogaertstadion. In 2020 werd een bijkomende pumptrail aangelegd in samenwerking met Steve Ramon, voormalig wereldkampioen motorcross. Samen zorgt dit technisch parcour voor 1,2 km aan fietspret voor zowel mountainbikers en veldrijders als BMX’ers. Het parcour werd ook ingepast in de bestaande ‘Bossenroute’, een mountainbikeroute van 27 km door Jabbeke en Zedelgem.

 


Binnenkort wordt ook aan het Vloethemveld, in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij en Agentschap Natuur en Bos, een skillspark aangelegd. Hier zullen meer ervaren fietsers terecht kunnen met tal van uitdagende hindernissen. Deze zal ook onderdeel uitmaken van de ‘Bossenroute’.Nieuws /