WONDERWOUDJE WORDT GEOPEND IN STALHILLE IN SAMENWERKING MET BOS+De gemeente Jabbeke en BOS+ sloegen de handen in elkaar om een bosje in de Nachtegaalstraat om te toveren tot een echt ‘Wonderwoudje.’ In dit samenwerkingsproject werd een bestaand homogeen bos van populieren omgevormd tot een echt belevingsbos waarbij er plaats is voor mens én natuur.

De inrichting en het concept van het belevingsbos werd bedacht door de gemeentelijke diensten in overleg met BOS+ en de kinderen van de lokale basisschool ‘het Boompje’.

Het idee is om door middel van een bosrand en aangeplante bosverjonging het bos meer soortenrijk te maken. Met de aanplanting van verschillende inheemse boom- en struiksoorten (wilg, linde, els, zwarte bessen, aalbes, vlierbes...) worden andere planten en dieren aangetrokken.

Daarnaast is er veel aandacht naar spelen waarbij gekozen werd voor een inrichting met natuurlijke materialen. Er zijn tal van leuke plekjes gecreëerd waaronder een buitenklas, een picknickzone, speeltoestellen…Belangrijk hierbij was dat ook de reeds bestaande speelkansen behouden werden.

Naast een speelparadijs voor kinderen, is het ook de ideale plaats om even tot rust te komen in het groen. Het bos daagt kinderen uit om vooral zelf op ontdekking naar wat het Wonderwoudje allemaal te bieden heeft.

Voor dit project werd een budget van €14.500 besteed, waarvan €4000 gesubsidieerd werd door de provincie.Nieuws /