MAAK JOUW TUIN BIJVRIENDELIJK - PLANTENACTIE 'JOUW TUIN ZOEMT'Kleine bee(s)tjes maken een groot verschil. De beestjes zijn de bijen, vlinders en zweefvliegen, de beetjes zijn onze tuinen. Je zou het misschien niet meteen verwachten maar jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan veel betekenen voor bijen en vlinders. Zelfs een klein balkon of voortuintje kan je perfect bijvriendelijk inrichten. En al die tuinen samen vormen een paradijs met veel kansen voor bijen en vlinders.

Regionaal landschap Houtland & Polders helpt je op weg met een startpakket van 14 biologische, inheemse en lokaal opgekweekte vaste planten (€22). De pakketten zijn zo gevarieerd mogelijk samengesteld, onder andere op vlak van bloeitijdstippen. Op die manier geef je bijen en andere insecten de nodige nectar en stuifmeel van vroeg in de lente tot laat in de herfst. Bovendien zijn het vaste planten, dus jaar na jaar zullen jij en de bijen er van kunnen genieten. Meer info of bestellen doe je via www.jouwtuinzoemt.be, afhalen kan later op één van de afhaallocaties.

De planten (gewone brunel, veldsalie, koninginnenkruid, beemdkroon, venkel, hartgespan, beemdooievaarsbek, zwarte toorts en gewoon knoopkruid) worden biologisch opgekweekt door de leerlingen van Vrije school Haverlo uit Brugge. Op die manier steun je ook een pedagogisch project.Nieuws /