OPROEP INDIENEN GEDICHTEN 'POËZIE IN DE TUIN 2022'Ook voor volgend jaar gaat het project “Poëzie in de Tuin” te Zerkegem door. Ieder wie zich geroepen voelt en gedomicilieerd is of was te Jabbeke kan hiervoor dichtwerk insturen. De inzendingen worden verwacht ten laatste op 15 januari 2022.

Metamorfose, de weidse vlakte, het wakkere water, de schuwe schaduwen, zuiver zand, leliën, liefde, verlichte kerktoren, buizerd, bos, liefde, weg van de hoofdweg, kapelletje, fietsen weg, verstild dorp, deeg, nacht - morgen, vriend, moeder, dromen, tijd . Dit is een heel brede waaier.

Let wel: gedichten mogen helemaal niet lang zijn want dat komt de leesbaarheid op de borden niet ten goede maar ook de leeshouding van de meeste mensen houdt het niet vol.

Bij het indienen leggen jullie de vorm van het gedicht vast. Het kan een limerick zijn, of een haiku, een sonnet, elfje, kwatrijn, rondeel of het klassieke. De grootte van lettertype en het lettertype wordt Times New Roman 16. Hou er rekening mee dat je zeker niet buiten een A4 gaat. Een maximum van 20 regels is ideaal.

Inzendingen kunnen gestuurd worden naar cultuur@jabbeke.be met de vermelding ‘Poëzie in de Tuin 2022 - inzending gedicht(en)’.Nieuws /