NIEUWE NEUTRALE GELDAUTOMAAT IN DORPSSTRAATDigitaal betalen zit stevig in de lift. Vooral contactloze (kaart)betalingen en mobiel betalen met de smartphone vinden steeds meer ingang. Toch is een 100% cashless maatschappij nog niet voor morgen: contant geld blijft voor heel wat mensen een belangrijk hulpmiddel voor het beheer van hun financiën. Ook is het ons ultiem redmiddel als de technologie het laat afweten. Cash heeft dus zijn eeuwenoude bestaansrecht nog zeker niet verloren.

Het gebruik van cash in België zit al lange tijd in dalende lijn. We zijn vandaag op een punt gekomen dat het huidige netwerk van geldautomaten op verschillende vlakken suboptimaal is geworden. Enerzijds is er een overaanbod op bepaalde plekken. Anderzijds is de spreiding van geldautomaten niet mee geëvolueerd met de nieuwe vormen van wonen, werken, winkelen en mobiliteit.

Een cashnetwerk in balans houdt rekening met waar mensen wonen en werken, waar ze cash gebruiken (winkelcentra, horeca, ...) en hoe ze zich verplaatsen (openbaar vervoer, wagen, fiets, te voet). De nieuwe CASH-punten van Batopin komen op plaatsen te staan, die door de burger worden aangevoeld als intuïtief de ‘juiste’ plek om cash af te halen of te storten. Kortom, het juiste aantal geldautomaten op de juiste plaatsen.

Een veilig CASH-punt binnen de 5 kilometer van de woon- of werkplaats voor 95% van de Belgische bevolking. De eerste Batopin CASH-punten zijn operationeel sinds 22 september 2021. De nieuwe CASH-punten dragen de "Bancontact CASH" naam. De uitdrukking "geld afhalen bij de Bancontact" ligt nog steeds in de volksmond.

Het nieuwe CASH-punt is gelegen in de Dorpsstraat 26 te Jabbeke.Nieuws /