TENTOONSTELLING WOI IN ZERKEGEM EN SNELLEGEN NAAR AANLEIDING VAN HERDENKING WAPENSTILSTANDDe studiekring Van Maerlant organiseert een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog, naar aanleiding van de herdenking van de wapenstilstand. Door de ontdekking van een 80-tal onbekende foto’s van de frontstreek kon de studiekring, met hulp van Flanders Fields, deze duiden. Op de foto’s is te zien hoe de streek verwoest werd en hoe officieren achter de linies leefden. Aan deze foto’s wordt de heropbouw gekoppeld en wordt de huidige toestand getoond.

Om de oorlog ook naar de gemeente te brengen konden de studiekring een aantal verordeningen betrekken, dankzij het Rijksarchief Brugge. In de tentoonstelling wordt geprobeerd om een bepaalde sfeer te scheppen, door propaganda-affiches uit de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Deze uitgebreide tentoonstelling onder het motto “Van vernietiging tot wederopbouw” loopt zowel in Snellegem (De Schelpe - deel 1) als in Zerkegem (Sarkoheem – deel 2), met medewerking van de gemeente. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op volgende momenten:

  • Snellegem: donderdag 11 tot zaterdag 13 november (13u tot 17u)
  • Zerkegem: donderdag 11 tot zondag 14 november (13u tot 17u)

  • Nieuws /