ICONISCHE JAGUAR XK120 KEERT TERUG NAAR JABBEKESommige inwoners hadden hem reeds gespot in het weekend van 23 en 24 oktober: de iconische Jaguar XK120 die in 1953 een wereldrecord neerzette op de E40 in Jabbeke. 68 jaar later heeft de auto, met een waarde van miljoenen euro’s, zijn comeback gemaakt in Jabbeke.

Deze historische terugkeer werd gerealiseerd door een internationaal team, onder leiding van Axel E. Catton. Hij is een internationaal gepubliceerde journalist en auteur op het gebied van klassieke auto's. Het team heeft dit weekend op verschillende locaties in de gemeente fotoshoots laten doorgaan met de wagen, waaronder het Kasteel van Snellegem. Ook de eigenaar, Kurt Engelhorn, was aanwezig om met zijn Jaguar te poseren.

Deze terugkeer was een samenwerking tussen internationale, maar ook lokale actoren, wat tot een succesverhaal heeft geleid. Burgemeester Daniël Vanhessche heeft iedereen met open armen ontvangen en liet hen thuis voelen in onze gemeente. Het Jabbeekse team heeft de internationale gasten een volledig weekend begeleid, waaronder ook de lokale politie die voor begeleiding heeft gezorgd op de N377 tijdens een van de fotoshoots. Ook B&B De Vossenbarm, Brasserie Fiston en Estaminet Alainprovist hebben ervoor gezorgd dat dit internationaal team een comfortabel en aangenaam weekend gehad heeft.

 


Eind dit jaar zullen alle verhalen omtrent deze historische terugkeer internationaal gepubliceerd worden en laten we u als inwoner ook mee kijken naar wat er dat weekend allemaal gerealiseerd is.

Wordt dus zeker vervolgd…Nieuws /