NIEUWE LOCATIE VOOR BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG SNELLEGEM



Sinds 1999 wordt er in gemeente Jabbeke buitenschoolse kinderopvang georganiseerd. Doorheen de jaren is deze dienstverlening uitgegroeid en is er nu in elke deelgemeente een buitenschoolse kinderopvang terug te vinden.

In 2007 werd de locatie in Varsenare reeds vernieuwd en in 2016 verhuisde de locatie in Jabbeke naar het Vrijetijdscentrum. Anno 2021 krijgt nu ook de buitenschoolse kinderopvang in Snellegem een nieuwe locatie.

De gemeente verkocht het oude pand aan De Kade vzw. Voor de nieuwe locatie werd er gekozen om de werking van de bibliotheek en de kinderopvang te integreren in de oude gemeenteschool in Snellegem. Hiervoor werd, aansluitend aan het oude gedeelte, een nieuwbouw geplaatst.

Bij het ontwerp is er extra aandacht besteed aan het belang van een rustige ruimte in de opvang. “Kinderen hebben naast speelkansen ook nood aan rust en plekken waar ze gewoon bij elkaar kunnen zijn”, zeggen coördinatoren Lindsay Viaene en Anne-Sophie Verhelst. Samen met het nieuwe gebouw werd er ook geïnvesteerd in een leuke tuin met veel spelmogelijkheden.

Op 27 september opent de vernieuwde kinderopvang voor het eerst zijn deuren. In de nieuwe opvanglocatie kunnen er 19 kinderen opgevangen worden.



Nieuws /