LET OP VOOR MODDER TIJDENS OOGSTPERIODE - CAMPAGNE 'MODDER OP DE WEG'In het najaar breekt er opnieuw een drukke oogstperiode aan voor de landbouwers. Hierdoor ontstaat het risico dat er modder op de weg belandt en daardoor de wegen gevaarlijk worden voor weggebruikers. In dit kader wordt jaarlijks de campagne ‘Modder op de weg’ georganiseerd, zodat we samen de wegen veilig kunnen houden. Want wederzijds begrip zorgt voor vlotter en veiliger verkeer!

Tijdens de campagne kunnen door de landbouwers signalisatieborden aangevraagd worden bij de dienst Gemeentewerken zodat deze op de weg geplaatst kunnen worden om modder te signaleren. Dit moet weggebruikers ook aansporen om hun snelheid te matigen en hun rijgedrag aan te passen. Deze campagne is gestoeld op een gedeelde verantwoordelijkheid: de landbouwers zorgen voor een effectieve en veilige manier voor het reinigen van de beslijkte wegen en het aanduiden van mogelijk gevaar en de weggebruikers matigen hun snelheid en passen hun rijgedrag aan.

Daarnaast wil de campagne ook de verantwoordelijkheidszin van de weggebruiker stimuleren door het melden van modder op de weg, zonder en met incident.

  • Heb je modder op de weg gezien? Meld dit via het nummer 1700 of via www.meldpuntwegen.be
  • Getuige van een ongeval? Bel naar het nummer 112 of 101
  •  


    Nieuws /