TONEELSTUK ‘ZWINS’ OP 24 EN 25 SEPTEMBERKom kijken naar ZWINS! Een toneelstuk over de varkenstiel op locatie bij varkensboerderij ‘Hoeve Vermeire’ in Stalhille. Deze productie van Theatermakery Het Eenzame Westen is volledig in het sappige West-Vlaams en zal je door de unieke openlucht ervaring nog lang bijblijven. Janne Desmet en Lien De Graeve vertolken de twee vrouwen op de dorpel in een varkenshouderij. Of staan ze met hun rug tegen de muur?

Stoppen is verliezen. Er is maar één weg en ’t is vooruit, ’t zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Ge peist nie, ge doet voort. Want worsten groeien niet aan bomen en melk komt niet uit een doze. Ge zijt ermee getrouwd, met je stiel. We hebben ons veel moeten ontzeggen. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander.

Smakelijk fileren ze hun biotoop en de industrie errond. Ze wroeten zich door een stal vol regels, papieren en perceptie, en natuurlijk varkens, voeders en stront. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel.

Theatermakery Het Eenzame Westen ging de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis voor deze eerste eigen tekst.

ZWINS is een tragikomisch stuk, waarin deze keer het sappige dialect van Zwevegem wordt onderzocht. Maar, zoals steeds, zal de voorstelling ook buiten West-Vlaanderen, perfect te volgen zijn.

De twee Jabbeekse amateurvereningingen, Het Jabbeeks Theater en De Drye Sweerden, ondersteunen deze activiteit en zorgen voor de ‘zwientjes’ op het toneel.

Wanneer?

De voorstellingen gaan door op vrijdag 24 en zaterdag 25 september om 20u, locatie open vanaf 19u. Er is mogelijkheid om de varkenshouderij ‘Hoeve Vermeire’ te bezoeken op donderdag 23 en vrijdag 24 september om 18u (te reserveren mits houder van toneeltickets).

Tickets zijn te verkrijgen via reservaties.jabbeke.be .
20€ voor volwassenen en 10€ voor -26jarigen.
Voor verdere info tel 050 81 02 04 of gemeentehuis@jabbeke.be

spel & tekst: Janne Desmet & Lien De Graeve - regie, tekst & interviews: Tom Ternest - kostuum: Anne Demeere - decor: Piet De Doncker - muziek: de broers Rigole - tekstregie: Lara Taveirne - muziekregie: Benjamin Boutreur - techniek: Lorin Duquesne - zakelijke & productionele ondersteuning: Evy Vancalbergh Coproductie: gemeente Zwevegem Met enthousiaste medewerking van amateurgezelschappen Klakkeboem en Deugd&Vreugd en tal van andere Zwevegemse amateurspelers en vrijwilligers. Met dank aan: Gemeente Zwevegem, cc Middelkerke, cc De Spil, Het Nieuwstedelijk, Victoria de Luxe en natuurlijk alle geïnterviewden!!Nieuws /