HUBERT MINNEBO IS VIERDE EREBURGER VAN GEMEENTE JABBEKEOp zaterdag 11 september werd internationaal kunstenaar Hubert Minnebo officieel gehuldigd als vierde ereburger in gemeente Jabbeke. Hij staat vanaf nu in het lijstje samen met Johan Museeuw, Bruce Sundlun en Hugo Broos.

De huldiging ging door in het Vrijetijdscentrum in aanwezigheid van familie, vrienden en sympathisanten. Karl Vandenberghe ging met Minnebo in gesprek over zijn leven, kunst en techniek. Dit zorgde voor veel leuke anekdotes en boeiende verhalen. Frans Boenders, goede vriend en reisgezel van Minnebo, nam ook het woord om over hem te spreken als mens en als kunstenaar. De viering werd verzorgd met een streepje muziek door lokale pianist Tom Kristiaan.

Op het einde van de avond vond dan de officiële huldiging plaats. Het Koninklijk Paleis liet voor de gelegenheid een oorkonde opsturen voor de kunstenaar. Om het officieel te maken werd door zijn petekind een medaille uitgereikt, die hij met veel trots in ontvangst nam. “Dit is zeer eervol!”, sloot Minnebo af.

 


Gemeente Jabbeke is zeer trots op zijn vierde ereburger, Hubert Minnebo, en wenst hem nog een succesvolle carrière toe.

Meer weten over Hubert Minnebo?

Ontdek alles over de kunstenaar Hubert Minnebo via zijn website www.minnebo.be.

Bezoek ook de tentoonstelling ‘De Wereld van Minnebo’ in het Vrijetijdscentrum - Vlamingveld 40 - tot 21 september (op weekdagen van 15u tot 19u - in weekend van 10u tot 17u).

Foto: Hubert Minnebo (rechts) samen met derde ereburger Hugo Broos (links)Nieuws /