VERNIEUWING JAAGPAD VAARTDIJK-NOORD VANAF 15 SEPTEMBERVanaf 15 september 2021 vernieuwt De Vlaamse Waterweg nv ongeveer een kilometer van de Vaartdijk-Noord langs het kanaal Gent-Oostende in Jabbeke om fietsers meer comfort te bieden. Als alles vlot gaat, is het jaagpad klaar midden oktober.

Vlaanderen investeert in fietscomfort

In het kader van het Vlaamse Relanceplan investeert de Vlaamse Regering in 2021 335 miljoen euro in de vernieuwing en uitbreiding van fietsinfrastructuur in Vlaanderen. Jaagpaden zijn heel geschikt als vlotte en veilige fietsverbindingen tussen woon-werkgebieden, aangezien ze meestal niet kruisen met het drukke wegverkeer. Door het fietscomfort te verhogen, wordt niet alleen recreatief fietsverkeer gestimuleerd, maar ook voor het woon-werk of woon-schoolverkeer.

Verloop van de werken

Vanaf 15 september starten de werken aan het jaagpad. De betonnen wegverharding is in slechte staat en wordt volledig uitgebroken. Ook de fundering wordt opnieuw aangevuld. Daarna wordt een nieuwe betonverharding aangelegd. Tijdens de werken wordt het jaagpad volledig afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding via de Nachtegaalstraat, Spanjaardstraat en Cathilleweg. Midden oktober gaat het jaagpad opnieuw open en kan iedereen weer comfortabel fietsen en wandelen langs het kanaal.

Meer informatie?


De Vlaamse Waterweg nv - afdeling Regio West
Tel: 09 292 12 11
Email: communicatie.regio.west@vlaamsewaterweg.be


Signalisatieplan

BewonersbriefNieuws /