HOU JE STRAAT BLADVRIJ MET EEN BLADKORFIn onze groene gemeente staan heel wat bomen op het openbaar domein die in de herfst- en winterperiode hun bladeren verliezen. Het is zo dat sinds enige tijd de inwoners zelf een bladkorf aanmaken en de opgeruimde bladeren in een bladkorf aanbieden, waarna de dienst gemeentewerken het ingezamelde bladafval komt ophalen.

Het systeem van bladkorven is de afgelopen jaren ingeburgerd. Vorige winterperiode waren er meer dan 295 locaties aangemeld, waarvan een tiental nieuwe plaatsen. Hiervoor werd door de gemeente de nodige bladkorven voor de bewoners ter beschikking gesteld.

De bladkorven zijn enkel bestemd voor bladeren die je op de openbare ruimte verzamelt. Je eigen groen- en bladafval mag je er niet in deponeren. Het ledigen van de bladkorven gebeurt tijdens de reguliere ophaalrondes, maar onregelmatig geplaatste bladkorven met tuinafval worden niet geledigd en verwijderd. De bladkorven kunnen vanaf november worden afgehaald in het containerpark.Nieuws /