VERZAMELEN EN OPHALEN VAN VALLENDE BLADERENDe bladeren krijgen in de herfst mooie kleuren in alle variaties bruin, rood en geel, daarnaast beginnen ze ook van de bomen te vallen. Eens ze beginnen te vallen komen de harken en de bladblazers boven. Hoe u de vallende bladeren van de laanbomen te lijf gaat, leggen we via deze weg graag kort uit.

De dienst gemeentewerken zorgt elk jaar voor het ophalen van bladeren die van de straatbomen gevallen zijn. Door de omvang van de straten met laanbomen (109 straten) kunnen de diensten uiteraard niet overal te gelijk zijn om de bladeren te verwijderen.

Als inwoner kan u helpen door zelf in uw straat de bladeren op hopen te plaatsen of beter nog door een bladkorf te plaatsen. Dit gebeurt nu reeds in diverse straten. De dienst gemeentewerken zorgt voor een regelmatig ophalen van de hopen bladeren en ledigen van deze bladkorven.

De bladkorven hebben bij voorkeur een omvang van 2 m op 1 m of bij een rond type een binnendiameter van 2 m. Op deze manier kunnen de korven vlot geledigd worden met de grijpbak van de kraan.

Wie een dergelijke draadkorf plaatst kan dit melden bij de dienst gemeentewerken op telefoonnummer 050/81 01 40 of via het e-mailadres gemeentewerken@jabbeke.be. U wordt dan opgenomen op de lijst voor het ledigen van de korven. Wie al op de lijst staat van de vorige jaren, hoeft dit niet opnieuw te melden.

Daarnaast staan de gemeentediensten zelf in voor het ophalen van de bladeren en dit met twee ploegen vanaf begin november.

De bladkorven dienen enkel voor het verzamelen van de bladeren afkomstig van straatbomen. Ander groenafval zoals takken, snoeiafval, grasmaaisel,… horen niet thuis in de bladkorven. Het deponeren van uw eigen tuinafval op de openbare weg of in de bladkorf wordt aanzien als sluikstorten. Op sluikstorten staat een boete van minimaal 275 euro.

Voor meer info kan u terecht bij de dienst gemeentewerken (050/81 01 40 - gemeentewerken@jabbeke.be.Nieuws /