Vrije tijd > Cultuur > Schoolvoorstellingen

schoolvoorstellingen
In Jabbeke maken kinderen van de derde kleuterklas tot het zesde leerjaar elk jaar opnieuw kennis met theater in al zijn vormen. Het gemeentebestuur voorziet jaarlijks een budget van 10.000 euro om schoolvoorstellingen te organiseren in het Vrijetijdscentrum van Jabbeke en het Sport- en cultuurcentrum van Varsenare.

Begin dit jaar stond 'Ik heb een held ontmoet' op het programma: een theatermonoloog gecombineerd met marionetten- en voorwerpentheater waarin een acteur samen met de toeschouwers op zoek gaat naar zijn familiegeschiedenis tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het toneelstuk werd in samenwerking met het Koninklijk Legermuseum ontwikkeld voor de laatste drie jaren van het lager onderwijs. Er werd een uitgebreide informatiemap voorzien om een nabespreking met de leerlingen te begeleiden.

In het najaar van 2015 trokken meer dan driehonderd leerlingen uit de tweede graad naar de theaterzaal van Jabbeke voor 'Trezebelle', gebaseerd op het boek van Guy Didelez. Dit verrassende toneelstuk behandelt de vluchtelingenproblematiek op kindermaat, zodat er ook in de klas mee gewerkt kan worden.

De kinderen van het 3e kleuter en de eerste graad konden dit jaar genieten van 'Nieuwsgierige Lotje', een verrassende voorstelling vol tover, warmte en avontuur - naar het boek van Lieve Baeten. Een actrice en poppenspeler toverden voor het jonge publiek de wereld van de kleine heks Lotje tot leven in een adembenemend decor. De aandacht voor vele kleine details refereert naar de prachtige tekeningen uit het boek van Lieve Baeten en brengt het verhaal levensecht en verrassend op de planken.