Leven > Ondernemen > Ondernemen > Subsidies & premies

SUBSIDIES EN PREMIES STARTENDE ONDERNEMINGEN ONDERSTEUNING VAN STARTENDE ONDERNEMINGEN DOOR JABBEKE 

Voor een gemeentelijke tussenkomst in de administratieve verplichtingen van startende bedrijven moet u als nieuwe ondernemen uw aanvraag richten tot het college van burgemeester en schepenen, Dorpsstraat 3 te 8490 Jabbeke. Bij uw aanvraag voegt u volgende zaken bij:

 • de naam van het bedrijf
 • het adres van het bedrijf
 • een verklaring op eer van de startende onderneming waarbij duidelijk is dat u niet in één van de vormen van uitsluiting valt:
  • bijkomende vestigingseenheden voor een bestaande onderneming
  • bijkomende vennootschappen in het kader van een bestaande onderneming
  • de omvorming van een onderneming-natuurlijk persoon naar een onderneming-rechtspersoon
 • bewijs van betaling in het ondernemingsloket
 • bankrekeningnummer van de onderneming

Klik hier om het reglement van de gemeentelijke tussenkomst in de administratieve verplichtingen en de aanpassing uit de gemeenteraad de dato 4 juli 2016 te bekijken.

 ONDERSTEUNING VAN STARTENDE ONDERNEMINGEN OP VLAAMS NIVEAU 

Het voormalige Agentschap Ondernemen verdeelt jaarlijks zo’n 200 miljoen euro aan subsidies en premies, goed voor ruim 230 steunmaatregelen. Dat lijkt misschien op een wildgroei, maar als ondernemer kan je nu eenmaal in 1.001 situaties (positief of negatief) verzeild raken. Zo is er steun voor de opstart van een zaak, overnames, innovatie, internationaal ondernemen, energie- en milieumaatregelen, opleiding, tewerkstelling, hinder bij werken, noem maar op.

Zowel starters als gevestigde ondernemers maken er maar beter een reflex van: surfen naar de Vlaamse subsidiedatabank en vervolgens filteren op het type steun, je sector, de leeftijd van je bedrijf,enzovoort.

Let wel: het gaat niet altijd om subsidies in de strikte zin van het woord. Ook andere overheidsprojecten en -maatregelen mikken op een vlotte start:

 • fiscale voordelen, zoals de winwinlening en taks shelter
 • ondernemingswedstrijden, zoals Bizzidee of Start Academy
 • opleidingstrajecten om als werkzoekende zelfstandig te worden
 • leningen aan interessante tarieven en dito voorwaarden

Een volgende uitdaging zijn de subsidiegidsen. Het handige aan deze brochures? Ze zijn opgesteld voor elke grote fase waar bedrijven door gaan én ze zijn automatisch gelinkt aan de subsidiedatabank. Daardoor heb je altijd een versie met de meest actuele informatie en steunmaatregelen.

Om ondernemers te steunen en te stimuleren in hun ondernemingsdrang betaalt de gemeente Jabbeke de inschrijvingskosten in de Kruispuntbank voor Ondernemingen terug. Klik hier om het reglement van de gemeentelijke tussenkomst in de administratieve verplichtingen en de aanpassing uit de gemeenteraad de dato 4 juli 2016 te bekijken.

 BEZOEK DE WEBSITE VLAAMSE SUBSIDIEDATABANK 

Subsidiedatabank | Agentschap Innoveren en Ondernemen

De brochurereeks Subsidiegidsen voor de ondernemer biedt u per thema een overzicht van de belangrijkste subsidiemaatregelen. Doordat deze brochures automatisch bijgewerkt worden wanneer de informatie in de Subsidiedatabank wordt aangepast, beschikt u bij het downloaden steeds over de meest actuele brochures.