Adreswijziging/verhuis



 ADRESWIJZIGING OF VERHUIS 

Als u verandert van adres of u verhuis naar het buitenland, bent u verplicht om dat te melden, zelfs als u binnen dezelfde gemeente verhuist. Na uw verhuizing heeft u acht werkdagen de tijd om uw nieuwe adres te melden bij de dienst bevolking van uw nieuwe woonplaats. Doet u dat niet of te laat, dan kan de gemeente u hiervoor beboeten.

U kunt langsgaan bij de dienst bevolking, maar u mag de adreswijziging ook schriftelijk, per fax of elektronisch melden. De enige voorwaarde is dat u zich voldoende identificeert door uw persoonsgegevens en uw rijksregisternummer te vermelden. Als de adreswijziging voor het hele gezin geldt, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet. Als een minderjarige van adres verandert, moet hij vergezeld zijn door iemand die het ouderlijke gezag uitoefent.

Vóór uw vertrek naar het buitenland moet u uw verhuizing aangeven bij de gemeente waar u ingeschreven bent. Eenmaal ter plaatse schrijft u zich best in bij de ambassade of het consulaat van België. Na uw inschrijving zal u ook een nieuwe identiteitskaart ontvangen.