Vrije tijd > Jeugd > Jeugd- en jongerenverenigingen

Jeugd- en jongerenverenigingen
SCOUTS EN GIDSEN PERMEKE


Scouts en gidsen leren samenleven in ploeg en steken hun handen uit de mouwen. Op kamp, op tocht en tijdens wekelijkse activiteiten leren ze samen met anderen kiezen en beslissen. Al doende leren ze ook hun plan trekken: vuurtje stoken, eigen potje koken, op avontuur. Scouts en gidsen houden van de natuur en zetten zich in voor elkaar en voor anderen. Scouts en Gidsen Vlaanderen wil in het kader van de vrije tijd bijdragen aan de opvoeding en ontplooiing van kinderen en jongeren; als individu, in groep en binnen de samenleving.

Vlamingveld 40
8490 Jabbeke
0470/07 50 42
groepsleiding@scoutspermeke.com
scoutspermeke.be

KSA VARSENARE


Bosspelen, sluiptochten, voetbal en andere sportwedstrijden, waterspelletjes, schatten zoeken, geheime codes kraken, raadsels oplossen, tenten opzetten, kampen bouwen, sjoreen,.. Voel je het al kriebelen? Bovendien maken veel gasten in KSA vrienden voor het leven. We hopen dat het bij ons niet anders is!

Oude Dorpsweg 50
8490 Varsenare
0479/25 35 96
ksadeblauwetorre@gmail.com
www.ksavarsenare.be

KSA RAFIKI VARSENARE


KSA Rafiki Varsenare is opgebouwd uit vijf verschillende groepen die corresponderen met vijf verschillende leeftijdscategoriën. De kleinsten zijn de sloebers, dat zijn de eerste twee leerjaren. De Springers zijn de leeftijdscategorieën derde en vierde leerjaar. De Roodkapjes zijn de leeftijdscategorieën vijfde en zesde leerjaar. De Jimmers zijn de leeftijdscategorieën eerste en tweede middelbaar. De Simmers zijn de leeftijdscategorieën derde en vierde middelbaar.

Oude Dorpsweg 50
8490 Varsenare
0478/39 77 69 - 0492/66 64 19
hoofdleiding.ksarafiki@gmail.com
www.ksarafikivarsenare.be

KLJ JABBEKE


Nog nooit van KLJ gehoord? Daar komt dan nu verandering in, want sinds 2009 heeft het landelijke Jabbeke haar eigen KLJ-afdeling. En dat is een schot recht in de roos! De KLJ richt zich voornamelijk naar alle kinderen en jongeren op het platteland. Daar wil KLJ haar steentje bijdragen aan het opbouwen van een leefbare maatschappij en dit vanuit christelijke waarden. Ze brengt jonge mensen samen en biedt hen de mogelijkheid om deel uit te maken van de maatschappij, in de eerste plaats het dorp, en er samen mee aan te bouwen.

Vlamingveld 40
8490 Jabbeke
0473/94 52 68
kljjabbeke@gmail.com
kljjabbeke.weebly.com

JONG SINT-CECILIA


Jong Sint-Cecilia of kortweg JSC is de jeugdafdeling van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Jabbeke. Jong Sint-Cecilia bestaat uit diverse ensembles (fluit, klarinet, koper, percussie en sax) en een orkest. Het orkest staat onder leiding van Cécile Busar, en huisvest zowel houtblazers, koper- als slaginstrumenten. Deze jonge muzikanten treden op met een eigen repertoire, onder meer op de concerten van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Jabbeke, maar ook op andere gelegenheden (bv. Misvieringen, plechtigheden, recepties … ).

Loods parking gementehuis
8490 Jabbeke
0479/18 70 89
tinemaes88@gmail.com
www.harmoniejabbeke.be

'T KOMPAS


't Kompas is een beginnende jeugdbeweging in Jabbeke die open staat voor iedereen. Door op maat georganiseerde activiteiten kunnen we ook jongeren ontvangen die het fysiek moeilijker hebben. Zo doen wij bijvoorbeeld geen intensieve spelen en laten loopspelletjes achterwege. Onze activiteiten gaan maandelijks door in Jabbeke steeds op een zaterdag. Dit tenzij het anders voorgelicht wordt. Jongeren van 4-16 jaar kunnen bij ons terecht in onze toffe groepen, waar ze vol enthousiasme en warmte omarmd worden door de leiders. Bent u geïnteresseerd? Laat ons zeker iets weten!

Vrijetijdscentrum Jabbeke
8490 Jabbeke
/
tkompas2@gmail.com
tkompas9.webnode.be