VLAAMSE VERBETERINGSPREMIE
Inhoud


De Vlaamse verbeteringspremie was een premie voor wie zijn woning in het Vlaamse Gewest wilde verbeteren of uitbreiden omdat ze niet meer aan de kwaliteitsnormen voldoet of om overbewoning te verhelpen.De verbeteringspremie verdwijnt en gaat volledig op in de renovatiepremie. U kon de huidige verbeteringspremie nog aanvragen tot en met 31 mei 2019.

Voorwaarden


Op 1 februari 2019 is de overkoepelende renovatiepremie gestart als opvolger van de verbeteringspremie. Als u al een aanvraag voor de verbeteringspremie hebt ingediend, kunt u na de stopzetting onder bepaalde voorwaarden een nieuwe aanvraag indienen voor de overkoepelende premie. Voor verbouwingswerken van eenzelfde categorie gebeurt wel een verrekening (aftrek) van de eerder ontvangen verbeteringspremie.

Procedure


watMeebrengen

Wat Meebrengen


bedrag

Bedrag


uitzonderingen
regelgeving

Regelgeving


Ministerieel besluit van 27 september 2007 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 1992 houdende instelling van een aanpassingspremie en een verbeteringspremie voor woningen.Besluit van de Vlaamse Regering van 26 oktober 2012 tot wijziging van de besluiten over de renovatiepremie en over de verbeterings- en aanpassingspremie (VAP).

Links


Vlaamse verbeteringspremie

BevoegdeOverheidsdiensten


Vlaamse overheid

AfleverendeDiensten


Wonen Antwerpen
Wonen Limburg
Wonen Oost-Vlaanderen
Wonen Vlaams-Brabant
Wonen West-Vlaanderen

Geografische Toepassingsgebieden


Vlaamse Gewest

Verwante producten


Overkoepelende renovatiepremie
Vlaamse aanpassingspremie