KORTINGBON VOOR BESCHERMDE AFNEMERS BIJ AANKOOP VAN EEN ENERGIEZUINIGE WASMACHINE OF KOELKAST
Inhoud


'Beschermde afnemers' kunnen bij netbeheerder Fluvius een kortingbon van 150 euro aanvragen voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast. Elke beschermde afnemer heeft recht op 1 kortingbon per jaar.

Voorwaarden


De kortingbon is er voor 'beschermde afnemers' in het Vlaams Gewest. Een beschermde afnemer (of 'beschermde klant') is iemand die recht heeft op het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. U krijgt de korting alleen als u eerst de kortingbon aanvraagt bij uw netbeheerder. Geef die bon dan in de winkel af aan de kassa wanneer u het toestel koopt. U kunt de bon niet meer aanvragen of inruilen nadat u uw toestel hebt gekocht. De kortingbon geldt enkel voor de aankoop van een:
  • nieuwe wasmachine met het label A, A+, A++ of A +++ (of AAC of beter).
  • nieuwe koelkast (met of zonder vriesvak) met het label A+, A++ of A+++.
De kortingbon geldt niet voor diepvriezers, droogkasten of andere elektrische toestellen. De kortingbon is geldig tot het einde van het jaar van de aanvraag. Een kortingbon die u in 2018 aanvroeg, was dus geldig tot eind 2018. Een kortingbon die u in 2019 aanvraagt, is geldig tot en met 31 december 2019. De kortingbon kan gecombineerd worden met ecocheques, als de handelaar de kortingbonnen én ecocheques aanvaardt.

Procedure


  • Vraag de kortingbon aan bij uw netbeheerder. Het aanvraagformulier vindt u op de website van uw netbeheerder Fluvius.
  • Voeg aan de aanvraag een bewijsstuk toe dat aantoont dat u een beschermde afnemer bent. Op het aanvraagformulier staat welk attest u nodig hebt en welke dienst u dat kan bezorgen.
  • De gepersonaliseerde bon wordt naar u opgestuurd in een aangetekende brief.
  • De kortingbon wordt onmiddellijk verrekend aan de kassa.

Wat Meebrengen


bedrag

Bedrag


De kortingbon heeft een waarde van 150 euro.

Links


Fluvius - Kortingsbon bij de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast

BevoegdeOverheidsdiensten


Vlaamse overheid

AfleverendeDiensten


Fluvius

Geografische Toepassingsgebieden


Vlaamse Gewest