OMNIPAS 65+
Inhoud


De Omnipas 65+ is een jaarabonnement dat op een MOBIB-kaart geladen wordt. Zo'n MOBIB-kaart is een stevige, kleine, kaart met een computerchip erin.Als u minder dan 17 keer per jaar bus of tram van De Lijn neemt, dan zijn een Lijnkaart, m-ticket, m-card10, sms-ticket of biljet voordeliger.

Voorwaarden


  • Om een Omnipas 65+ op MOBIB-kaart van De Lijn te kunnen kopen, moet u 65 jaar zijn of worden.
  • Met de Omnipas 65+ kunt u een jaar lang onbeperkt reizen met De Lijn. Er zijn enkele uitzonderingen (zie bij 'Uitzonderingen').

Gebruik

Bij elke op- en overstap moet u de MOBIB-kaart scannen: hou uw MOBIB-kaart voor de blauwe cirkel onderaan de MOBIB-kaartlezer. Zodra de kaartlezer uw kaart herkent, verschijnt er op het scherm een vinkje ('V') op een groen veld. In dat geval is uw rit goed gescand en mag u doorlopen. Bij het afstappen hoeft u niets te doen.Hoe met MOBIB-kaart registreren op bus of tram van De Lijn?
  • De Omnipas 65+ of MOBIB-kaart is een vervoerbewijs op naam: alleen de houder mag de kaart gebruiken.
  • Bij een controle moet u uw MOBIB-kaart en uw identiteitskaart kunnen tonen. Als u de kaart niet bij u hebt, moet u dus op voorhand een ander vervoerbewijs kopen.
  • Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis meereizen.

Procedure


  • Hebt u nog geen MOBIB-kaart? Koop uw MOBIB-kaart met Omnipas 65+ online, per post, of in een Lijnwinkel.
  • Hebt u al een MOBIB-kaart van De Lijn maar nog geen Omnipas 65+? Koop uw Omnipas 65+ online, per post, of in een Lijnwinkel. Na betaling wordt uw abonnement, bij uw eerste registratie op een bus of tram van De Lijn, automatisch op uw kaart geladen.
  • Hebt u een MOBIB-kaart van een andere vervoersmaatschappij (NMBS, TEC of MIVB)? Dan moet u geen nieuwe kaart kopen. U kunt het abonnement op uw kaart laten toevoegen. Ga daarvoor eenmalig langs bij een Lijnwinkel.

Wat Meebrengen


bedrag

Bedrag


Kost
Voor de aanmaak van de MOBIB-kaart betaalt u 5 euro per vijf jaar.
Het abonnement zelf, de Omnipas 65+, kost 56 euro per jaar.Kortingen
  • Mensen met een leefloon, personen die verblijven in een lokaal opvanginitiatief (LOI), ouderen met een gewaarborgd inkomen of inkomensgarantie en asielzoekers komen in aanmerking voor de Omnipas Vervoersgarantie (VG).
  • Personen met een handicap (PMH-abonnement) kunnen gratis reizen met De Lijn. U gebruikt hiervoor uw kartonnen Omnipas. Die blijft geldig tot herroeping.

Links


Omnipas 65+ (delijn.be)

BevoegdeOverheidsdiensten


Vlaamse overheid

AfleverendeDiensten


waarde

Geografische Toepassingsgebieden


Vlaamse Gewest

Verwante producten


Senior Ticket NMBS vanaf 65 jaar
Cambio-voordeel bij jaarbonnement van De Lijn