SUBSIDIES IN HET KADER VAN CULTUURKUUR EN DYNAMO3
Inhoud


Cultuurkuur.be is de ontmoetingsplaats voor leerkrachten en cultuurpartners.Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met de Lijn naar culturele bestemmingen. Dit kan met maximaal 30 personen, heen en terug, tijdens weekdagen tussen 9.00 u en 15.30 u en na 18.30 u. Academies kunnen ook op zaterdag gebruik maken van dynamoOPWEG. Bibliotheken, culturele centra, gemeenschapscentra, musea en academies zijn culturele bestemmingen.Met dynamoPROJECT kunt u tot 1.500 euro krijgen voor een creatief schoolproject. Projecten kunnen groot- of kleinschalig zijn. Belangrijk is dat u via het project externe culturele partners engageert die het creatieve proces met de leerlingen begeleiden.

Voorwaarden


dynamo3 is er voor alle onderwijsinstellingen met een instellingsnummer in Vlaanderen en Brussel.Elke school met een instellingsnummer en elke deelvestiging heeft recht op dynamoOPWEG en dynamoPROJECT.

Procedure


Op cultuurkuur.be vindt u alle informatie over dynamo3. Om gebruik te maken van de diensten van dynamo3 moet u zich aanmelden en lid worden van uw school. Vanaf dan kunt u op uw schoolpagina de aanvraagprocedure voor dynamoOPWEG en dynamoPROJECT volgen.
  • dynamoOPWEG: trek gratis met de klas en De Lijn naar een culturele bestemming. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een printbaar vervoerbewijs. Print het af en toon het aan de chauffeur.
  • dynamoPROJECT: maak kans op een bedrag tot 1.500 euro voor een creatief schoolproject.
    Er zijn nog twee indiendata per schooljaar: 15 november en 15 mei. Voor projecten die plaatsvinden tussen 1 februari en 30 juni, stuurt u de aanvraag op voor 15 november. Voor projecten die plaatsvinden tussen 1 september en 31 januari, stuurt u uw aanvraag op voor 15 mei. Elke school heeft recht op één goedgekeurd dynamoPROJECT per ronde. Had uw school in de vorige ronde al een goedgekeurd project, dan moet u een ronde overslaan.

Wat Meebrengen


bedrag

Bedrag


Subsidies
  • dynamoOPWEG: gratis en onbeperkt
  • dynamoPROJECT: tot 2000 euro.

Links


CANON Cultuurcel

BevoegdeOverheidsdiensten


Vlaamse overheid

AfleverendeDiensten


waarde

Geografische Toepassingsgebieden


Vlaamse Gewest