FEDERAAL TOKEN
Inhoud


Een federaal token is een document met daarop 24 persoonlijke codes en uw naam. U kunt met uw token, net als met een elektronische identiteitskaart (eID), toegang krijgen tot bepaalde beveiligde online diensten van de overheid. U kiest bij het aanmelden bij een beveiligde online dienst voor de optie 'aanmelding met beveiligingscode via token'. Vervolgens geeft u uw persoonlijke gebruikersnaam en paswoord in. De website vraagt u dan om één van de 24 codes van uw token in te geven.

Voorwaarden


procedure

Procedure


Online een federaal token aanvragen

Als u een elektronische identiteitskaart (eID) hebt, met de bijhorende pincode, een kaartlezer en de juiste software, dan kunt u online een token aanvragen. U ontvangt het token via e-mail. Als u al een federaal token had en een nieuw token aanvraagt, wordt uw huidige token ongeldig.

Via een loket een federaal token aanvragen

Als u geen eID hebt, kunt u ook een token aanvragen via een speciale procedure. De registratie en controle van uw identiteit gebeurt dan manueel door een loketmedewerker. U kunt hiervoor terecht bij het registratieloket van de federale overheidsdienst Beleid en Ondersteuning - Digitale Transformatie in Brussel of in een lokaal registratiekantoor. Voor een afspraak neemt u contact op met de ServiceDesk van Digitale Transformatie. Na controle van uw identiteit kunt u uw gebruikersnaam en paswoord aanmaken. Het token wordt automatisch per post opgestuurd naar uw officiële adres.

Wat Meebrengen


bedrag

Bedrag


Het federaal token is gratis.

Links


-

BevoegdeOverheidsdiensten


Federale overheid

AfleverendeDiensten


waarde

Geografische Toepassingsgebieden