GROEPSAANKOOP WEST-VLAANDEREN: ZONNEPANELEN EN THUISBATTERIJHet principe van een groepsaankoop ken je vast: door met meer mensen naar een producent te stappen, krijg je vaak een scherpere prijs. iChoosr past dat principe toe, maar dan op grote schaal. Door een heleboel inwoners te verzamelen, kunnen we een scherpe prijs voor een hoge kwaliteit onderhandelen.

 SCHRIJF JE IN EN BEREKEN JOUW IDEALE PAKKET 

Je inschrijven voor deze groepsaankoop is vrijblijvend. Daarmee bedoelen we dat je tot niets verplicht bent door je in te schrijven.

Bij je vrijblijvende inschrijving vragen we jou om de volgende gegevens:
  • je contactgegevens,
  • enkele gegevens over je dak,
  • je jaarlijkse energieverbruik.

Je inschrijven voor deze groepsaankoop is vrijblijvend. Daarmee bedoelen we dat je tot niets verplicht bent door je in te schrijven.

Op basis daarvan krijg je meteen te zien welke opties je hebt voor je zonnepanelensysteem. In sommige situaties zijn extra kosten verbonden aan de installatie, bijvoorbeeld bij een leien dak. Deze meerkosten kan je uitgebreid terugvinden in de zonnegids op je persoonlijk voorstel. De installateur bespreekt dit met je tijdens de inspectie.

 BEKIJK JE PERSOONLIJK VOORSTEL 

Al je berekeningen gemaakt en het perfecte pakket samengesteld? Dan krijg je een duidelijk overzicht in de vorm van een persoonlijk voorstel. Daarin staan de kosten, opbrengsten en terugverdientijd voor je zonnepanelen. Voeg je graag een thuisbatterij toe? Ook hier krijg je alle voordelen van te zien op je persoonlijk voorstel.

Ga je akkoord met je voorstel? Dan sturen we jouw gegevens door naar de installateur voor jouw provincie. We vragen je in deze fase om een waarborg te betalen van 150 euro. Dat bedrag is een waarborg voor de installateur. Gaat de plaatsing van je zonnepanelen uiteindelijk toch niet door? Dan krijg je de waarborg integraal terug.

Tijdens de inspectie bekijkt de installateur of je dak geschikt is voor zonnepanelen. En of het aantal panelen op je dak past. Eventueel doen jullie tijdens het bezoek nog aanpassingen aan het pakket.

Heb je vragen over de thuisbatterij of iets anders, dan is dit het moment om dit samen te bespreken!

Heb je het persoonlijk voorstel ontvangen, dan heb je voldoende de tijd om aan te geven of je het voorstel wel of niet accepteert.

We organiseren tijdens een actie ook online informatieavonden waar de winnende installateur zich voorstelt en je al je vragen live via een chat kan stellen. Jouw vragen worden dan in de studio beantwoord. Als je bent ingeschreven ontvang je meteen een uitnodiging per e-mail. De online informatiesessie is vrijblijvend.

Het enige wat jij nog moet doen, is de installatie van je zonnepanelen aanmelden bij Fluvius. Daarna geniet je meteen van gratis groene stroom, opgewekt op je eigen dak!

 WAAROM NU AL EEN THUISBATTERIJ? 

Je wilt weten of dit voor jou nu al het moment is voor een thuisbatterij? Ons antwoord? Ja! Zodra je een digitale meter hebt, is een thuisbatterij een slimme investering.

De kwaliteit gaat omhoog, de prijs omlaag. Daarnaast kun je nu ook gebruik maken van premies bij jouw aankoop. Bovendien is voor mensen met een digitale meter het voordeel van de terugdraaiende teller afgeschaft. Een thuisbatterij vangt dit op.

 HET IDEALE MOMENT VOOR DE AANKOOP 

Als zonnepaneleneigenaar wil je natuurlijk weten wanneer je het best een batterij aankoopt. Wanneer is het financieel het meest interessant om de aankoop van je batterij te plannen? Welk type meter je hebt, speelt een belangrijke rol bij deze beslissing.

Heb je een digitale meter? Dan draait je meter niet meer terug en betaal je voor alles wat je nog afneemt van het net. Het is dan belangrijk om die afname zo laag mogelijk te houden. Dat kan je doen door je zelfconsumptie omhoog te krijgen. Een thuisbatterij helpt hierbij.

Heb je nog een analoge (terugdraaiende) meter? Maak dan voor jezelf de afweging: behoud ik mijn analoge meter of laat ik een digitale meter plaatsen. Uit analyses van de VREG blijkt dat 60% van de zonnepaneleneigenaars minder zal betalen met de digitale meter. Je betaalt dan geen prosumentarief meer, en je kan aanspraak maken op een retroactieve investeringspremie.Nieuws /