STAATSSECRETARIS WIL NOODOPVANG VOOR ASIELZOEKERS ORGANISEREN IN JABBEKE
Op 26 oktober liet staatssecretaris van Asiel en Migratie, Nicole de Moor, weten dat er een noodopvang voor asielzoekers zal opgericht worden op de voormalige site van de Civiele Bescherming in Jabbeke. Deze locatie nabij de Stationsstraat zou opvang bieden aan 150 personen (vrouwen, kinderen en mannen) en mogelijks uitgebreid worden. Dit gaat over een open centrum in tegenstelling tot de eerdere beslissing om een gesloten terugkeercentrum te voorzien.

De organisatie hiervan zou in de zeer nabije toekomst gebeuren maar een opstartdatum is momenteel nog niet gekend. Het crisiscentrum zal de uitbating en het aantal opvangplaatsen beheren en coördineren. Meer concrete informatie zou binnenkort volgen van het kabinet.

Het lokaal bestuur werd pas op 26 oktober op de hoogte gebracht van deze federale beslissing. Er is voorgaand aan deze beslissing geen overleg en communicatie gepleegd tussen het kabinet en het bestuur.

De gemeente maakt zich grote zorgen over de organisatie van dit opvangcentrum gezien ze niet voorzien zijn op de komst van zo’n grote, specifieke doelgroep. De beslissing van de staatssecretaris werd opgevraagd bij het kabinet en wordt hopelijk spoedig ontvangen. Het lokaal bestuur overweegt om naar de Raad van State te stappen om deze beslissing aan te vechten en ruimte te maken voor overleg.(laatst gewijzigd:26-10-2022)
Nieuws /