OVERZICHT VAN DE SINTERKLAASACTIVITEITEN 2022
Het Is binnenkort weer zo ver: De Sint komt een bezoekje brengen aan Jabbeke met zijn pieten! In dit kader worden er weer leuke activiteiten en acties georganiseerd.

Sinterklaaszoektocht – Sinterklaas gaat naar Sjinka Poenka

De Sint is zijn pieten kwijt geraakt nadat hij in Sjinka Poenka is aangekomen. Ze zijn het dorp ingelopen en hij kan ze niet meer terugvinden. Kan jij de Sint helpen en alle pieten terugvinden?

Van 31 oktober tot en met 27 november wordt in deelgemeente Jabbeke een sinterklaaszoektocht georganiseerd. Hiervoor haal je een startpakket op in Bibliotheek Varsenare om de zoektocht te starten.

 • WAAR: Startpunt - Bibliotheek Varsenare (Oude Dorpsweg 58, Varsenare)
 • WANNEER: Van 31 oktober tem 27 november telkens tijdens de openingsuren van de bibliotheek Varsenare (di: 16u - 19u // woe & vrij: 14u - 18u // zat: 9u - 12u)
 • VOOR WIE: Gezinnen met kinderen tot ± 6 jaar
 • Meer informatie en vragen via jeugd@jabbeke.be of 050 810 219.

   

  Blijde intrede van de Sint

  Naar jaarlijkse gewoonte wordt er opnieuw een gemeentelijke Blijde Intrede van de Sint georganiseerd. Dit jaar gaat de Blijde Intrede door op zondag 27 november, traditioneel met de aanmering aan Stalhillebrug om 13u30. Om 14u30 worden Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten dan begeleid naar het Vrijetijdscentrum. We hopen u alvast weer talrijk te mogen verwelkomen!

  Inschrijven voor het Sinterklaasfeest kan door een bezoekje aan de balies van ofwel het gemeentehuis Jabbeke ofwel Varsenare. Inschrijving is enkel nodig voor kinderen door aankoop van een deelnamekaart (€2/kaart) op één van deze locaties. Hier zal uw inschrijving geregistreerd worden en krijgt u de deelnamekaarten onmiddellijk mee.

  De inschrijvingsperiode loopt van 24 oktober tot en met 18 november. Op de dag zelf kunnen geen toegangskaarten meer worden gekocht.

  Voor eventuele aanvullende inlichtingen, kunt u contact opnemen met de jeugddienst via jeugd@jabbeke.be of 050/810 219.

   

  Voorleesontbijt met knutselactiviteit

  Op zaterdag 3 december om 9u30 is er een voorleesontbijt in de bibliotheek van Jabbeke. Er wordt een sintverhaaltje voorgelezen waarbij er ook een lekkere boterkoek en sapje voorzien wordt. Na het voorleesmoment wordt er nog een knutselactiviteit in thema ‘Sinterklaas’ georganiseerd.

  Het voorleesontbijt is gratis en zonder inschrijving op voorhand.

  Speelgoedinzameling

  Van 20 oktober tot 20 november wordt er een speelgoedinzameling georganiseerd in de bibliotheek in Jabbeke in samenwerking met KWB Jabbeke.

  Met de actie "Ieder kind een sint" wil KWB ouders en kinderen overtuigen om speelgoed te schenken aan de sint, de sint die krijgt en herverdeelt. Tijdens de actie wordt gezocht naar degelijk een duurzaam speelgoed dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen.

  Het speelgoed wordt herverdeeld onder verschillende instellingen waaronder OCMW Jabbeke en De Zandberg in Varsenare.  (laatst gewijzigd:8/11/2022)
  Nieuws /