BOEK 'VLOETHEMVELD, VERBORGEN PAREL' NU AAN VOORINTEKENPRIJSDe Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos, de gemeenten Zedelgem en Jabbeke en Stichting Kunstboek geven samen het ​ boek ‘Vloethemveld, verborgen parel’ uit. Het is het eerste boek dat een gedetailleerd overzicht biedt van het natuurgebied in al zijn aspecten, met veel nooit eerder gepubliceerd archiefmateriaal en schitterende foto’s. Het is tot 15 november verkrijgbaar aan voorintekenprijs.

Het Vloethemveld is een bos- en natuurgebied in Zedelgem en Jabbeke met een rijk cultuurhistorisch verleden. Talloze bezoekers uit de regio of ver daarbuiten beschouwen Vloethemveld als een verborgen parel, maar ook voor veel inwoners van Zedelgem en Jabbeke heeft dit landschap met bos, heide, graslanden en vennen nog lang niet al zijn geheimen prijsgegeven. Dit gevarieerde bos- en natuurgebied van meer dan 365 hectare heeft een verleden waarin onder meer de graaf van Vlaanderen, het Sint-Janshospitaal van Brugge, de schaapsboerderijen uit de omgeving en de beide wereldoorlogen een belangrijke rol spelen. Na de Eerste Wereldoorlog lag in Vloethemveld een belangrijk munitiedepot, en van 1944 tot 1946 was er een Brits krijgsgevangenenkamp. Die combinatie van Europese topnatuur, militair erfgoed en kunstwerken van krijgsgevangenen is uniek voor Vlaanderen, België en zelfs Europa. ​ Gedetailleerd kaartmateriaal, prachtige foto’s en interessante teksten over Vloethemveld komen voor het eerst samen in dit rijk geïllustreerde boek.

Een grote groep kenners en Vloethemveldfans uit verschillende vakgebieden werden bijeengebracht om te komen tot dit naslagwerk, waaraan twee jaar werd gewerkt. Anton Blokken, Guido Blokken, Géry E. Cappon, Luc De Cat, Liesbeth Gellinck, Jan Huyghe, Griet Lambrecht, Steve Margodt, Koen Maertens, Jari Mikkelsen, Ludo Meulebrouck, Frederik Roelens, Regine Vanallemeersch, Hannah Van Nieuwenhuyse, Dieter Verwerft, Arnout Zwaenepoel en Luc Zwartjes delen hun kennis over Vloethemveld, die jarenlang werd opgebouwd, met het publiek. De (natuur)fotografen Geert Anseeuw, Erwin Derous, Leen De Neve, Rony Jacobs, Henk Rogiers, Erwin Derous, Maarten Jacobs, Henk Rogiers, Wim Trio, Henk Wallays, Peter Watty en Arnout Zwaenepoe gingen op pad om dit boek te voorzien van schitterende foto’s. Aan het boek werkten ook leden van de stuurgroep Vloethemveld, het Historisch Wetenschappelijk Comité Vloethemveld, Vloethemveld vzw, Stichting Kunstboek en de medewerkers van de verschillende organisaties mee.

Bestel het boek tot 15 november aan 36 euro in plaats van 45 euro bij een van de volgende verkooppunten:
  • Onthaalgebouw Vloethemveld ‘Kamphuis’, tot 6 november open elke zaterdag zondagmiddag van 13 uur tot 18 uur
  • Gemeentehuis Jabbeke, Dorpsstraat 3, 8490 Jabbeke
  • Gemeentehuis Zedelgem, P. A. Vynckeplein 1, 8210 Zedelgem

Je kan het ook bestellen door dit formulier in te vullen.

Vanaf 15 november is het boek te koop in de verkooppunten aan 45 euro. Je kan het ook bestellen door dit formulier in te vullen en het boek te laten opsturen. Dan kost het je 8 euro meer.Nieuws /