ONTHAALGEBOUW KAMPHUIS IN VLOETHEMVELD OPENT ZIJN DEURENOp 1 en 2 oktober wordt het Kamphuis geopend voor het grote publiek! Het onthaalgebouw wordt de plaats om je verkenningstocht van Vloethemveld te starten. Je kunt er informatie krijgen over Vloethemveld, over de prachtige natuur en over de rijke geschiedenis, maar ook over de toeristische troeven in de regio. Je kan er de wandelnetwerkkaarten Vloethemveld kopen en genieten van een koffie of een streekbiertje. De tijdslijn, de natuurwand, de erfgoedwand, de vondsten en de diverse filmpjes bieden je een eerste kennismaking met het domein.

Tijdens het openingsweekend zal groot en klein naast de kennismaking met het onthaalgebouw met diverse infostanden, ook kunnen genieten van tal van activiteiten die gelinkt zijn aan het erfgoed, de geschiedenis, het militaire verhaal, de fauna en flora van het gebied. Je zal kunnen boomklimmen, vlechten met natuurlijke materialen, gidsbeurten volgen (klassiek of voor gezinnen), luisteren naar verhalen over Vloethemveld,... Ook de magen komen aan hun trekken: kom proeven van tal van streekproducten: vloeibare en vaste komen beide aan bod.

Kinderen die een tekening of collage maken over Vloethemveld en die binnen brengen tijdens de openingsmaand oktober, krijgen een leuke verrassing.(laatst gewijzigd:27/09/2022)
Nieuws /