AANGEPASTE DIENSTVERLENING DE LIJN - WK TIJDRIJDEN 18 TOT 22 SEPTEMBER
Van zaterdag 18 tot en met woensdag 22 september gaat het WK Tijdrijden door tussen Knokke-Heist en Brugge. Dit zal een grote impact hebben op de bediening van de lijnbussen in de streek. Ook in de opbouw- en afbouwfase zal er een veranderde dienstverlening zijn.

Opbouw- en afbouwfase

De opbouwfase loopt van 13 tot 17 september, de afbouwfase van 23 tot 24 september. Op deze dagen zullen de stads-, streek- en avondlijnen een omleiding volgen. Ze rijden dan in beide richtingen niet via het ’t Zand. Hierdoor is er ook geen bediening van de busperrons ‘t Zand, Vrijdagsmarkt en Zuidzandstraat.Ook de haltes Hoefijzerlaan en Beenhouwersstraat kunnen niet bediend worden.

Het historische centrum zal enkel bediend kunnen worden door de lijnen 4 en 14 (omleiding via de Langestraat). De stadslijnen 1, 11, 6 en 16 worden omgeleid via de ring. Lijn 12 zal niet rijden tijdens deze periode.

Door het plaatsen van nadarafsluitingen en constructies over de rijweg is er op sommige dagen extra hinder mogelijk in de omgeving ’t Zand, de Bevrijdingslaan en Dudzele.

Dienstverlening tijdens wedstrijddagen

Van 18 tot 22 september rijden van 8u tot 20u de streeklijnen niet meer tot in de stad, maar stoppen ze aan de stadsrand. Er worden overstappunten voorzien op een pendelbus om tot aan het stadscentrum te geraken. Voor 8 uur en na 20 uur volgen de stads- en streeklijnen de omleiding die ook van kracht is tijdens de opbouw- en afbouwfase.

De pendelbussen aan de overstappunten rijden ter vervanging van het gewone stadsnet. Voor Jabbeke is er een overstappunt aan Garage Cools. Van hieruit vertrekt pendelbus 7 (rood) en rijdt tot aan Brugge Station. Deze bus volgt een deel van de reisweg van de lijnen 52, 53, 54 en 55. Tussen Brugge Station en Varsenare kan er om de 10 minuten een bus genomen worden, tussen Brugge Station en Jabbeke om de 20 minuten.

Aan het station van Brugge kan een centrumshuttle genomen worden om het historische centrum te bereiken. Deze rijdt om het halfuur.

Meer informatie?

Lees alle informatie over de dienstverlening tijdens het WK Tijdrijden via de website van de Lijn.

Alle details van de gewijzigde lijntrajecten en dienstregelingen vind je in de routeplanner van de Lijn of aan de haltes.

Klik HIER om de kaart met alle pendelbussen in de streek te bekijken.

(laatst gewijzigd:14-9-2021)
Nieuws /