OPROEP VRIJWILLIGERS RODE KRUIS - TESTEN CORONA ONDERWIJS
De Vlaamse overheid heeft beslist sneltestcentra op te richten voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs. In overleg met het CLB worden hier leerlingen getest die beschouwd worden als hoogrisicocontacten.

Rodekruisafdeling Oudenburg-Jabbeke opent een centrum in het gebouw van Kind & Gezin te Jabbeke. Om dit te bemannen zijn er nog heel wat vrijwilligers nodig om deze sneltesten af te nemen.

Ben je geïnteresseerd om een handje te helpen?


1. Volg de opleiding van het Rode Kruis

E-learning
Je kan de e-learning volgen via: www.rodekruis.be/sneltesten. Als je nog niet eerder een account aangemaakt hebt of je weet niet zeker of je dat ooit gedaan hebt, kan je best een nieuw account aanmaken. Dat doe je door onderaan de pagina te klikken op 'Gelieve u te registreren'. Je volgt dan de aanwijzingen op het scherm. Krijg je de melding dat je login reeds bestaat? Dan ligt het probleem bij je wachtwoord - ga dan terug naar de startpagina en vraag een nieuw wachtwoord op via 'wachtwoord vergeten?'. Je krijgt dan een mail toegestuurd waarmee je je wachtwoord kan wijzigen.
Praktijkopleiding
Wanneer en waar de praktijkopleidingen exact zullen doorgaan is nog niet gekend. Wil je helpen en de praktijkopleiding volgen? Volg eerst de e-learning, je zal dan een uitnodiging voor de praktijkopleiding ontvangen vanaf het moment de data en de locaties duidelijk zijn. Normaal gesproken moet dit vanaf volgende week kunnen doorgaan. De praktijkopleidingen worden gegeven door CLB-artsen.

2. Registreer je als vrijwilliger
De planning van de inzet op de testlocatie gebeurt via de planningstool voor de crisisvrijwilligers. Elke vrijwilliger die meedoet, schrijft zich dus in als crisisvrijwilliger - ook als je al Rode Kruis-vrijwilliger bent. Dat doe je via de website voor crisisvrijwilligers, via de link crisisvrijwilligers.rodekruis.be. Als je nog niet ingeschreven bent als crisisvrijwilliger, dan moet je dat nog doen. Je hebt als vrijwilliger van Rode Kruis niet automatisch een account als crisisvrijwilliger. Klik op 'meld u aan als vrijwilliger' of op 'nog geen account' en volg de instructies op het scherm. Let op: als je je aangemeld hebt, krijg je een mail in je mailbox waarop je moet klikken om je account te activeren. Zodra dat gebeurd is, ben je geregistreerd in het systeem. Je kan via de website of via de app (die je kan downloaden op je smartphone) kijken naar inzet die gevraagd wordt. Je kan de planning voor de testlocaties in jouw buurt zien als je de opleiding gevolgd hebt en als er testlocatie in jouw buurt zijn waarvoor de planning gekend is. Je kan via de website of de app eenvoudig inschrijven op de gevraagde tijdsloten.

Meer info? Neem contact op via voorzitter@oudenburg-jabbeke.rodekruis.be of 0498/93.48.03(laatst gewijzigd:28-1-2021)
Nieuws /