SUBSIDIE VEILIGE SCHOOLOMGEVING GOEDGEKEURD
Vlaams minister Lydia Peeters heeft Gemeente Jabbeke een subsidie toegekend in het kader van veilige schoolomgevingen. De subsidie bedraagt 25.539,96 euro en zal ingezet worden om de verkeersveiligheid aan de Jabbeekse scholen te verhogen. Naast de subsidie investeert de gemeente zelf nog 8013,34 euro in het project.

Specifiek wil de gemeente twee snelheidsinformatieborden installeren bij elke school op het grondgebied Jabbeke. De ‘smiley-borden’ zullen passerende bestuurders attent maken op hun gereden snelheid in de schoolomgeving. Onderzoek heeft reeds uitgewezen dat deze borden de snelheid van voorbijrijdend verkeer significant doet dalen. Er werd gekozen voor borden op zonne-energie om tegemoet te komen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Daarnaast zal de gemeente een gekleurd wegdek aanbrengen aan de schooluitgangen om de zebrapaden meer zichtbaar te maken. Het accentueren van de oversteekplaatsen moet ervoor zorgen dat schoolkinderen op een veiligere manier de straat kunnen oversteken.

Door de subsidie en bijkomend budget aan te wenden voor deze twee initiatieven, werkt de gemeente aan de prioritaire beleidsdoelstelling om de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen te verhogen.(laatst gewijzigd:18-1-2021)
Nieuws /